Gyanúsítottként hallgatták ki a milliárdos Bige Lászlót

Agrárszektor   
  Megosztom
Gyanúsítottként hallgatták ki a milliárdos Bige Lászlót

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Bige Lászlót, az ötödik leggazdagabb magyart. A hír több forrásból jutott el hozzájuk. Eszerint hétfőn a nyíregyházi rendőrkapitányságon hallgatták ki az ország egyik leggazdagabb vállalkozóját, a péti Nitrogénművek tulajdonosát - írja az Agrárszektor.

A portál szerint a Bige Holding Kft.-nél az agrárszektor.hu kérdésére sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a hírt. A Genezis műtrágyák gyártója körül tavaly kezdtek el kutakodni. A rendőrség és a katasztrófavédelem 2018 novemberében szokatlanul nagy erők bevonásával hajtott végre rajtaütést a Bige Holding szolnoki gyárában. Egy 300 fős egység majdnem egy teljes napon át kutatott a cég irodáiban.

A hatóságok akkor azt állították, hogy hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és egyéb bűncselekmények okán indult az akció. A novemberi rajtaütéssel nem értek véget a hatósági akciók, hanem azóta is rendszeresen megjelennek a NAV emberei a szolnoki üzemben. Tavaly novemberben a napi.hu azt írta, hogy a Nyíregyháza sóstói részén található Bige-villát több tucat rendőr vette körbe. Sokak szerint még a parlament klímapolitikai elképzelései is a leginkább neki tettek keresztbe.

Bige László neve hosszú ideje szerepel az leggazdagabb magyarok listájának elején. A legfrissebb névsor 170 milliárdosra becsülte Bige vagyonát, amivel jelenleg az 5. helyet tölti be. Az üzletember rivalizálása Csányi Sándorral hosszú évekre nyúlik vissza, leglátványosabb formájában a KITE Zrt. megszerzéséért folytattak egymással háborút. Sokan most is régi vetélytársát sejtik az események mögött.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bige lászló

nitrogénművek

csányi

gyanúsított

rivális

leggazdagabb

gazdaság

műtrágya