Devecser megújul: napelemekkel ellátott, modern bérlakások épülnek a városban

HelloVidék   
  Megosztom
Devecser megújul: napelemekkel ellátott, modern bérlakások épülnek a városban

Devecser Város Önkormányzata 2017 decemberében értesítést kapott, hogy elnyerte a döntéshozók tetszését a Leromlott városi területek rehabilitációja címmel benyújtott TOP-os pályázatuk, így közel 200 millió forint támogatási forráshoz jutott a város. A korszerű bérlakások építése modern technológiával megkezdődött – írja a Veol.

Nagyon fontosnak tartom a beruházást, mivel a településen nagy igény mutatkozik a bérlakások, albérletek, kiadó lakások iránt. A képviselő-testület által kiírt pályázat alapján dől majd el, hogy kiknek lesz lehetőségük ezekben az ingatlanokban élni, lakni. Az épülő két bérházban lesz kettő olyan lakás, melyeket a szociálisan hátrányos helyzetűek számára adunk majd bérbe. A fennmaradó négy lakást az önkormányzat szabadon tudja majd hasznosítani.

- mondta el Devecser polgármestere, Ferenczi Gábor.

A támogatásból olyan szolgálati lakásokat szeretnének kialakítani, amelyek a lakhatás biztosításával segíthetik a hiányszakmák művelőinek a megtelepedését is a városban, mint a például védőnő, illetve hiányzó pedagógus. Az elnyert forrás nem elegendő összeg a beruházáshoz, az önkormányzatnak mintegy 90 millió forintot kell hozzátenni, mely idővel minden bizonnyal behozza a hozzá fűzött reményeket.

Az ingatlanokat bérbe adjuk, illetve a pályázati idő eltelte után szabadon rendelkezhet velük az önkormányzat. A 21. századi igényeknek megfelelő ingatlanokhoz park és a parkolóhelyek is tartoznak majd. A beruházás részeként egy fitneszpark és egy játszótér is elkészül az ingatlanok környezetében.

– tudatta a polgármester.

Jó elhelyezkedésű két társasház mindegyikében, egy 70, és egy 67 négyzetméteres földszinti lakás, valamint egy 53 négyzetméteres tetőtéri lakás épül, mondta el a kivitelezésről Maros László, a Rimex Plussz Kft. ügyvezetője.

Mindkét épületnél műszakilag magas szintet valósítanak meg, napelem-beépítéssel, illetve lakásonként egyedi mérőkkel ellátva (víz, gáz, villany, szennyvíz) az energetikai korszerűsítés miatt. A fitneszparkban tizenegy eszköz áll majd rendelkezésre a testedzés, az egészséges életmód kialakítása, fenntartása érdekében.

Fotó: MTI/Ruzsa István

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

devecser

bérlakás

támogatás

ingatlan