Leszakadt az ég: Zalában nem tartanak az esőzésektől

HelloVidék   
  Megosztom
Leszakadt az ég: Zalában nem tartanak az esőzésektől

Az elmúlt 24 órában jelentős mennyiségű csapadék hullott Zala megye egész területére. Leginkább a Lenti járás területét nem kímélte az égi áldás, azonban jelentős számú tűzoltói beavatkozást nem generált a szélsőséges időjárás - írja a zaol.hu.

Közel negyven milliméternyi eső hullott a megye egész területére egy nap alatt, ami nem sokkal marad el az egy havi átlag csapadéktól. Sok helyen megteltek a vízelvezető árkok, amelyek ilyen tetemes mennyiségű csapadékot csak hosszabb idő alatt képesek elvezetni

– közölte a portál a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményét. A hirtelen, nagy mennyiségben érkező eső nem emelte meg olyan mértékben a folyók, patakok vízszintjét, hogy bárhol is védekezési munkálatokat kellett volna foganatosítani.

Káresemények bejelntése miatt csak nyolc esetben riasztották a tűzoltókat. Ezekből hat esetben kidőlt fa miatt kellett helyszínre vonulni, két esetben pedig alacsonyabb helyiségekben összegyűlt esővizet kellett kiszivattyúzniuk a megye hivatásos egységeinek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűzoltóság

tűzoltó

zala

zala megye

eső

víz

áradás

csapadék