Nagyot bővít az Aldi Pécsett: új munkahelyek nyílnak!

MTI   
  Megosztom
Nagyot bővít az Aldi Pécsett: új munkahelyek nyílnak!

Ötvennel növeli dolgozói létszámát az idén az Aldi International IT Services Kft. (Aldi IIT) annak köszönhetően, hogy informatikai támogatási központja új épületbe költözött Pécsett, és ezzel párhuzamosan újabb szolgáltatásokat nyújt a pécsi részleg az európai Aldi-hálózat tagjainak - közölte a vállalat az MTI-vel.

A profilbővítés annak az eredménye, hogy a százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVH) több mint 200 millió forintos beruházást hajtott végre. Ennek keretében a PVH az általa vásárolt és korszerűsített irodahelyiségeket bérbe adta a vállalatnak, közölte a pécsi önkormányzat.

A vállalat közleménye szerint Biatorbágyon 2013 januárjában az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt.-n keresztül kezdte meg működését az Aldi Dél vállalatcsoport európai üzleteinek informatikai támogatását végző IT-központ. Tavaly a vállalat az informatikai szolgáltatást önálló cégbe, az Aldi IIT-be szervezte, amely Magyarországról támogatja egyebek között az Aldi Dél vállalatcsoport új informatikai rendszerének üzemeltetését, és biztosítja mintegy 3800 európai Aldi-üzlet informatikai rendszerének zavartalan működését. A vállalat szakemberei a magyar mellett német, angol, olasz, szlovén és francia nyelvterületű országoknak nyújtanak támogatást.

Az Aldi IIT az idén további fejlesztést tervez: bővíti az Aldin belül nyújtott szolgáltatások portfólióját, és az európai üzlethálózat informatikai rendszerének támogatása mellett immár 55 logisztikai központ és igazgatási irodaház IT-rendszerének is támogatási szolgáltatást nyújt. Emellett a vállalat bizonyos informatikai rendszereinek monitoring-tevékenységét is a pécsi központ végzi, tájékoztatott a vállalat.

Az Aldi IIT nettó árbevétele tavaly 1,039 milliárd forint, adózás előtti eredménye pedig 52,1 millió forint volt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

aldi

munkahely

munkahelyteremtés

it