Durván csökken a közmunkások száma: ide mennek utána

Világgazdaság   
  Megosztom
Durván csökken a közmunkások száma: ide mennek utána

Az első negyedév végére 102,7 ezerre csökkent a közfoglalkoztatottak száma; utoljára 2013 tavaszán voltak ennél kevesebben a rendszerben, amikor megkezdődött a program felfuttatása - írja a Világgazdaság.

A portál szerint tovább csökkent a közmunkában foglalkoztatottak száma: márciusban átlagosan 102 757 fő vett részt a programban, februárhoz képest 15,1 ezerrel, 2018 márciusához mérten pedig 35,9 ezer fővel voltak kevesebben. Ez a szám még soha sem volt ennyire alacsony. 2013 áprilisában, amikor elindult a program, átlagosan 105,3 ezer fő vett részt a programban.

A gyorsuló létszámcsökkenés arra vezethető vissza, hogy a versenyszféra elszívó hatása egyre inkább érvényesül. A cégek ma már valós munkaerő-tartalékként tekintenek a közmunkában dolgozó vagy a tartósan munka nélküli emberekre. A tapasztalatok szerint felkészültséggel, a munkába állást segítő programokkal a közmunkából érkezőket is sikeresen tudják integrálni a termelésbe.

Fotó: MTI/Varga György

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

közfoglalkoztatott

közfoglalkoztatás

közmunka

közmunka program.