Durván csökken a közmunkások száma: ide mennek utána

Világgazdaság   
  Megosztom
Durván csökken a közmunkások száma: ide mennek utána

Az első negyedév végére 102,7 ezerre csökkent a közfoglalkoztatottak száma; utoljára 2013 tavaszán voltak ennél kevesebben a rendszerben, amikor megkezdődött a program felfuttatása - írja a Világgazdaság.

A portál szerint tovább csökkent a közmunkában foglalkoztatottak száma: márciusban átlagosan 102 757 fő vett részt a programban, februárhoz képest 15,1 ezerrel, 2018 márciusához mérten pedig 35,9 ezer fővel voltak kevesebben. Ez a szám még soha sem volt ennyire alacsony. 2013 áprilisában, amikor elindult a program, átlagosan 105,3 ezer fő vett részt a programban.

A gyorsuló létszámcsökkenés arra vezethető vissza, hogy a versenyszféra elszívó hatása egyre inkább érvényesül. A cégek ma már valós munkaerő-tartalékként tekintenek a közmunkában dolgozó vagy a tartósan munka nélküli emberekre. A tapasztalatok szerint felkészültséggel, a munkába állást segítő programokkal a közmunkából érkezőket is sikeresen tudják integrálni a termelésbe.

Fotó: MTI/Varga György

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

közfoglalkoztatott

közfoglalkoztatás

közmunka

közmunka program.