Durván csökken a közmunkások száma: ide mennek utána

Világgazdaság   
  Megosztom
Durván csökken a közmunkások száma: ide mennek utána

Az első negyedév végére 102,7 ezerre csökkent a közfoglalkoztatottak száma; utoljára 2013 tavaszán voltak ennél kevesebben a rendszerben, amikor megkezdődött a program felfuttatása - írja a Világgazdaság.

A portál szerint tovább csökkent a közmunkában foglalkoztatottak száma: márciusban átlagosan 102 757 fő vett részt a programban, februárhoz képest 15,1 ezerrel, 2018 márciusához mérten pedig 35,9 ezer fővel voltak kevesebben. Ez a szám még soha sem volt ennyire alacsony. 2013 áprilisában, amikor elindult a program, átlagosan 105,3 ezer fő vett részt a programban.

A gyorsuló létszámcsökkenés arra vezethető vissza, hogy a versenyszféra elszívó hatása egyre inkább érvényesül. A cégek ma már valós munkaerő-tartalékként tekintenek a közmunkában dolgozó vagy a tartósan munka nélküli emberekre. A tapasztalatok szerint felkészültséggel, a munkába állást segítő programokkal a közmunkából érkezőket is sikeresen tudják integrálni a termelésbe.

Fotó: MTI/Varga György

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

közfoglalkoztatott

közfoglalkoztatás

közmunka

közmunka program.