Romolhat a gazdasági teljesítmény? Trump bejelentését a győri Audi megszenvedheti

HelloVidék   
  Megosztom
Romolhat a gazdasági teljesítmény? Trump bejelentését a győri Audi megszenvedheti

Donald Trump esetében érdemes óvatosan bánni a jelzőkkel, de az amerikai elnök saját magához képest is megdöbbentőt húzott, amikor pénteken bejelentette: 5 százalékos vámot vet ki a teljes mexikói importra június 10-től, és a mérték októberig minden hónapban 5 százalékponttal emelkedik, amíg Mexikó nem fékezi meg az Egyesült Államokba irányuló illegális migrációt - írja a G7.hu.

A portál szerint a magyar gazdaságot közvetlenül is érintheti a konfliktus, mert a győri Audi mexikói testvérvállalatainak is szállít motorokat, tavaly például 291 millió euró (93,5 milliárd forint) értékben. Ebből egyenesen következik az is, hogy a Mexikóban összeállított autók egy része biztosan az amerikai piacon került értékesítésre.

A bejelentés viszont utáni közvetett hatások viszont sokkal jelentősebbek lehetnek még ettől is. A lap szerint a mexikói és az amerikai gazdaság olyan szinten összenőtt, akár a magyar és a német. Ha nehezítik az ellátási láncokat a vámokkal, az jelentősen ronthatja a gazdasági teljesítményét az adott országnak, így rontva a világgazdasági növekedést is. Hazai tekintetben az látszik, hogy ugyan az utóbbi egy évben a magyar gazdaság fellendülést mutatott és ellenált a külső hatásoknak, de szakértők szerint ezt a változást mi is megérezhetjük.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

audi

gazdaság

bejelentés