Romolhat a gazdasági teljesítmény? Trump bejelentését a győri Audi megszenvedheti

HelloVidék   
  Megosztom
Romolhat a gazdasági teljesítmény? Trump bejelentését a győri Audi megszenvedheti

Donald Trump esetében érdemes óvatosan bánni a jelzőkkel, de az amerikai elnök saját magához képest is megdöbbentőt húzott, amikor pénteken bejelentette: 5 százalékos vámot vet ki a teljes mexikói importra június 10-től, és a mérték októberig minden hónapban 5 százalékponttal emelkedik, amíg Mexikó nem fékezi meg az Egyesült Államokba irányuló illegális migrációt - írja a G7.hu.

A portál szerint a magyar gazdaságot közvetlenül is érintheti a konfliktus, mert a győri Audi mexikói testvérvállalatainak is szállít motorokat, tavaly például 291 millió euró (93,5 milliárd forint) értékben. Ebből egyenesen következik az is, hogy a Mexikóban összeállított autók egy része biztosan az amerikai piacon került értékesítésre.

A bejelentés viszont utáni közvetett hatások viszont sokkal jelentősebbek lehetnek még ettől is. A lap szerint a mexikói és az amerikai gazdaság olyan szinten összenőtt, akár a magyar és a német. Ha nehezítik az ellátási láncokat a vámokkal, az jelentősen ronthatja a gazdasági teljesítményét az adott országnak, így rontva a világgazdasági növekedést is. Hazai tekintetben az látszik, hogy ugyan az utóbbi egy évben a magyar gazdaság fellendülést mutatott és ellenált a külső hatásoknak, de szakértők szerint ezt a változást mi is megérezhetjük.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

audi

gazdaság

bejelentés