Ez lesz a magyar Dallas? Hatalmas olajmezőt találtak hazánkban

HelloVidék   
  Megosztom
Ez lesz a magyar Dallas? Hatalmas olajmezőt találtak hazánkban

Harminc éve nem fedeztek fel akkora kőolajmezőt Magyarországon, mint amekkorát nemrégiben találtak Szigetvártól délnyugatra Istvándinál és Kétújfalunál - írja a G7.

A portál szerint az istvándi mezőkön 2019 februárja végén már több mint hatezer hordó kőolajat termeltek naponta, amit a közeljövőben napi tizenegyezer hordóig szeretnének fokozni. A Mol 2018-ban napi 13 ezer hordót hozott a felszínre Magyarországon.

A kitermelést egy amerikai-magyar olajvállalat végzi, amelyik a legnagyobb magyarországi olajtermelő is lehet. Az Aspect Energy egy amerikai tőzsdén kívüli magáncég, a kétezres évek derekán felvásárolta a Magyar Horizont Kft.-t, és az elmúlt években a TDE Services Kft.-vel együttműködve kezdett az olajtermelés fejlesztésébe.

A beruházás során a magas bányajáradéknak köszönhetően milliárdos bevételei keletkeznek az államnak. Az érintett önkormányzatok is komoly bevételekhez juthatnak majd, Kétújfalu, Gyöngyösmellék és Várad egyaránt két és fél-háromszor nagyobb költségvetésből gazdálkodhat idén, mint 2017-ben, jelentős részben a semmiből százmilliós tétellé vált iparűzési adónak köszönhetően.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

olaj

olajmező

kőolaj

istvándi

kétújfalu

termelés