Gazdák figyelem: új támogatásra lehet pályázni a baromfi- és sertéságazatban

HelloVidék   
  Megosztom
Gazdák figyelem: új támogatásra lehet pályázni a baromfi- és sertéságazatban

Az Agrárminisztérium új támogatási konstrukciót dolgozott ki a baromfi- és sertéságazat számára, amely a mezőgazdasági alapanyag-termelést kiegészítő termékfeldolgozási, –forgalmazási, és a vertikumra jellemző más, kiegészítő tevékenységeket (pl. takarmánygyártás) a szakképzett munkaerő megtartásán keresztül segíti, és általános, csekély összegű támogatás formájában vehető igénybe. A támogatásra a tárca saját költségvetéséből 2 milliárd forintot biztosít.

A munkaerőköltségekhez nyújtott, egyszeri támogatást igénybe veheti az a 2018. évben baromfi- vagy sertés állatjóléti támogatási kérelmet benyújtó baromfi- vagy sertéstartó, és/vagy a vele egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás, aki, vagy amely a rendelet mellékletében megjelölt TEÁOR kód szerinti támogatott tevékenységet folytat.

A támogatás alapja az igénylő támogatott tevékenysége keretében foglalkoztatottak száma, amely után alkalmazottanként legfeljebb 200 000 forint támogatás igényelhető. A támogatás alapjául szolgáló állományi létszámot az igénylő a támogatott tevékenységből származó 2018. évi árbevételének és a 2018. évi teljes árbevételének hányadosa és az igénylő által 2018. évben foglalkoztatott átlagos statisztikai állományi létszám szorzataként kell meghatározni.

A támogatási kérelem 2019. június 24. és július 5. között nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz, a Kincstár által rendszeresített és a honlapján közleményben közzétett nyomtatványon. A támogatás feltételeit tartalmazó 27/2019. (VI. 14.) AM rendelet ide, az egy és ugyanazon vállalkozás értelmezésével kapcsolatos további információ ide kattintva érhető el.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

baromfi

sertés

gazda

gazdálkodás

pályázat

baromfiágazat

sertéságazat

támogatás