Nem tétlenkedik a NAV: tavaly több mint egymillió végrehajtást indítottak

24.hu   
  Megosztom
Nem tétlenkedik a NAV: tavaly több mint egymillió végrehajtást indítottak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 266,3 milliárd forint bevételt szerzett tavaly az államkincstárnak behajtással, többet, mint 2017-ben — írja a Világgazdaság cikke alapján a 24.hu.

A végrehajtásokból származó bevétel ezen belül 198,8 milliárd forintról 183,8 milliárd forintra csökkent. A Világgazdaság szerint a felszólításoknak köszönhető, hogy mégis sikerült többet beszedni, mint előző évben: akkor a fizetési felszólítások nyomán 48,9 milliárd került az államkasszába, 2018-ban pedig 68,1 milliárd.

Az adózóknak a fizetési felszólítás esetében 20 napjuk van a tartozás kiegyenlítésére, ellenkező esetben az adósságra végrehajtást rendelnek el. A 266,3 milliárd forint bevétel több mint egymillió végrehajtási eljárásból származott, az összes végrehajtási bevétel 59,1 százaléka inkasszóból keletkezett.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nav

adó

végrehajtás