Újabb naperőmű épült hazánkban: 5 és fél hektáron gyűjtik az energiát Hugyagon

MTI   
  Megosztom
Újabb naperőmű épült hazánkban: 5 és fél hektáron gyűjtik az energiát Hugyagon

Naperőművet adtak át a Nógrád megyei Hugyagon; az 1,2 milliárd forintos beruházásban megépült 2,9 megawattos erőmű 1750 család energiaellátását biztosítja.

2015-ben alapított cégükkel azt a célt tűzték ki, hogy európai uniós források nélkül, saját tőkéből telepítenek naperőműveket, így valósult meg a hugyagi beruházás is, mondta el az ünnepségen Pócs István, a tulajdonos és üzemeltető budapesti székhelyű Pannon Green Power Kft. üzletfejlesztési igazgatója. Az 5,5 hektáros területen működő erőművet csütörtökön rákapcsolták az áramszolgáltató hálózatára. A megtermelt áramot a Kötelező átvételi rendszeren keresztül 25 éven át a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. veszi át. A beruházás kivitelezője a debreceni Pearl Enterprises Kft.

Hugyag polgármestere, Borda Attila egy konferencián találkozott a Pannon Green Power Kft. vezetőivel, ahol felajánlotta nekik az 5,5 hektáros területet, és pár nap múlva elkezdődött a közös munka. Lehet úgy beruházni, hogy nem gördítünk akadályt egymás elé, mondta a polgármester.

Természeti adottsági alapján a megye alkalmas ilyen beruházásokra, mondta el Bablena Ferenc, a Nógrád megyei önkormányzat alelnöke, és példaként említette, hogy márciusban Szügyben adtak 35 hektáros napelem-parkot.

Fotó: MTI/Komka Péter

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

naperőmű

napelem

napenergia

energia

hugyag