Itt az új határidő: szeptember 1-jén rengeteg magyar számláját zárolhatják

Index   
  Megosztom
Itt az új határidő: szeptember 1-jén rengeteg magyar számláját zárolhatják

A Magyar Bankszövetség arra kérte a kormányt, hogy szeptember utolsó napjáig tolják ki a kötelező banki adategyeztetés határidejét. A kormány meghallgatta a bankokat, elhalasztották a banki azonosítás elmaradása utáni szankciókat, igaz, csak augusztus 31-ig tolták ki a határidőt. Az eredeti határidő június 26. volt - írja az Index.

A portál szerint péntek délután nyújtotta be az Országgyűlésnek a módosító javaslatot Varga Mihály pénzügyminiszter:

A magyar emberek érdekében a törvényjavaslat célja, hogy kellő időt biztosítson az eljárások lefolytatására, ezzel megakadályozva azt, hogy több mint egymillió ügyfél esetén a banki tranzakciók 2019. június 26-a után bármilyen akadályba ütközzenek

– fejtette ki a miniszter, miért lenne fontos a halasztás. Emelett arra is kitért, hogy egy új értesítési kötelezettséget is bevezetett, amely azt eredményezi, hogy a bankoknak az érintett ügyfeleket három nappal a számlájuk zárolása előtt kötelezően értesíteniük kell majd.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

adategyeztetés

bank

bankok

időpont

változás

határidő

augusztus

kormány

bankszövetség