Itt az új határidő: szeptember 1-jén rengeteg magyar számláját zárolhatják

Index   
  Megosztom
Itt az új határidő: szeptember 1-jén rengeteg magyar számláját zárolhatják

A Magyar Bankszövetség arra kérte a kormányt, hogy szeptember utolsó napjáig tolják ki a kötelező banki adategyeztetés határidejét. A kormány meghallgatta a bankokat, elhalasztották a banki azonosítás elmaradása utáni szankciókat, igaz, csak augusztus 31-ig tolták ki a határidőt. Az eredeti határidő június 26. volt - írja az Index.

A portál szerint péntek délután nyújtotta be az Országgyűlésnek a módosító javaslatot Varga Mihály pénzügyminiszter:

A magyar emberek érdekében a törvényjavaslat célja, hogy kellő időt biztosítson az eljárások lefolytatására, ezzel megakadályozva azt, hogy több mint egymillió ügyfél esetén a banki tranzakciók 2019. június 26-a után bármilyen akadályba ütközzenek

– fejtette ki a miniszter, miért lenne fontos a halasztás. Emelett arra is kitért, hogy egy új értesítési kötelezettséget is bevezetett, amely azt eredményezi, hogy a bankoknak az érintett ügyfeleket három nappal a számlájuk zárolása előtt kötelezően értesíteniük kell majd.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

adategyeztetés

bank

bankok

időpont

változás

határidő

augusztus

kormány

bankszövetség