Pörög a hitelezés: úgy veszik fel a magyarok, mintha nem lenne holnap

MTI   
  Megosztom
Pörög a hitelezés: úgy veszik fel a magyarok, mintha nem lenne holnap

Jelentősen nőtt az elmúlt egy évben az új lakás vásárlására vagy építésre felvett lakáshitelek aránya - írja hétfői számában a Világgazdaság.

Az év első négy hónapjában érezhetően nőtt az új lakások vásárlására és építésére felvett lakáshitelek aránya az új kihelyezésekben: a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint január és április között a kölcsönök 22 százalékát fordították új ingatlanokra, szemben az egy évvel korábbi 16,5 százalékkal.

Ezen belül új ingatlanok vásárlására az összes lakáskölcsön 11,2 százalékát költötték a háztartásokra, építésre és bővítésre 10,8 százalék jutott. Ezek szerint 2019 első négy hónapjában 62,4 milliárd forintnyi lakáshitelt fordítottak új ingatlanok vásárlására vagy építésére. A kölcsönök bő héttizedét még mindig használt ingatlan megvásárlására fordítják a háztartások - olvasható a gazdasági napilapban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

lakosság

pénzügy

hitel

lakás

lakáshitel