41 ezer tonna szennyvíziszapot hordtak külföldről a magyar városba

24.hu   
  Megosztom
41 ezer tonna szennyvíziszapot hordtak külföldről a magyar városba

2018-ban több mint 41 ezer tonna szennyvíziszapot szállítottak Horvátországról Magyarországra. A szennyvíztisztítás melléktermékeként keletkező bűzös masszát közúton utaztatták Székesfehérvárra. A több mint kétezer kamionnyi szállítmányt a város szélén, egy lerakóhelyként használt régi agyagbányában helyezték el -írja a 24.hu.

A portál megtudta a Pest Megyei Kormányhivataltól származó adatokból, hogy összesen 41 ezer tonna szennyvíziszap került be Magyarországra. A Horvátországban szennyvíztisztítás után keletkezett iszapot több mint kétezer kamion hozta be Székesfehérvárra, ahol egy régi agyagbányában helyezték el a felgyülemlett terméket.

Ugyan, az államnak nem termel profitot a külföldi szennyvíziszap behozatala, de az üzletben résztvevő magánvállalkozások annál többet tehetnek zsebre. Ahogy a portál is írta, százezres illeték fejében kapták meg a szükséges engedélyeket a horvátok, az iszap tárolását végző Fehérvári Téglaipari Kft. pedg a nyilvánosan is elérhető 2018-as beszámolója szerint 426 milliós profitot ért el.

Minden megy tovább

A szennyvíziszap behozatala idén is folytatódhatnak, hiszen a kormányhivatal áprilisban kiadott határozatában meghosszabbította a horvát cég szállítási engedélyét, ráadásul az eddigi mennyiségnél nagyobb kvótát adott a cégnek. A jelenlegi állás szerint a vállalat 2019. december végéig további 48 ezer tonna, vagyis mintegy 2400 kamionnyi iszapot hozhat még be Zágrábból.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horvát

horvátország

szennyvíz

szennyvíziszap