Hetekre leáll az aratás: kibabrált az időjárás a magyar gazdákkal

HelloVidék   
  Megosztom
Hetekre leáll az aratás: kibabrált az időjárás a magyar gazdákkal

Legalább két hetet csúszik az aratás az idén. Elsősorban azért, mert a hűvös május miatt még nem érett a termés, de a felázott földekre amúgy sem lehetne kombájnokkal rámenni.

Az árpa betakarításával kezdődő aratási idény hagyományosan Péter-Pál környékén, vagyis június utolsó hetében kezdődne, de a hűvös május miatt a gabonák még nem értek be – ismertette a helyzetet dr. Halmos Gábor, a Concordia Közraktár Zrt. vezérigazgatója. A késés nemcsak a táblák állapotából egyértelmű, de a termelők viselkedéséből is. A gazdák jellemzően egy-két héttel a tervezett betakarítás előtt kezdenek el szerződni a raktárakkal és a kereskedőkkel, de ennek idén még semmi jele.

A világ legnagyobb búzatermelői (Pld. USA, Oroszország, Ukrajna) kiváló, a tavalyit meghaladó termésről adtak hírt a közelmúltban, míg Magyarországon valamivel kevesebbre lehet számítani az elmúlt évek átlagánál, így a kereskedők egyelőre nem közöltek árakat, ők is várják az első minőségvizsgálatok eredményét. Ilyenkor jellemzően nagy igény van a közraktári szolgáltatás stabilizáló erejére, így a Társaság mindenképpen derülátó erre az évre – zárta a vezető.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

aratás

gabona

mezőgazdaság

gazdaság

agrár