Milliárdos beruházás: ezzel bővítik a mezőlaki gyárat

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás: ezzel bővítik a mezőlaki gyárat

Nagy András megbízott gyárigazgató elmondta: a beruházás során kétezer négyzetméteres üzemcsarnokot építettek mintegy 600 négyzetméter alapterületű kiszolgáló helyiségekkel. Emellett az épülethez logisztikai pályaudvart is kialakítottak és a gyáron belüli közlekedési útvonalakat is megújították.

A 740 főt foglalkoztató mezőlaki üzemben ülés háttámla- és ülésmagasság állító-, illetve zárszerkezetet, valamint ülésrögzítő rendszereket gyártanak, melyeket az Európai Unió összes országába, illetve Ausztrália kivételével a világ minden kontinensére szállítanak. Eddig három csarnokban mintegy nyolcezer négyzetméter alapterületen folyt a termelés, a beruházással ez nőtt most tízezer négyzetméter fölé.

A gyárigazgató tájékoztatása szerint az új üzemcsarnok 2021-ig elég gyártóterületet és korszerű kiszolgáló területet biztosít a megrendelői igényeknek. Hozzátette: az épület kialakításnál olyan építészeti megoldásokat alkalmaztak, amelyek lehetőséget nyújtanak a további bővítésre.

Az amerikai tulajdonú Adient a világ egyik vezető autóülés gyártó vállalata, Magyarországon Móron, Mezőlakon, valamint Kecskeméten több mint 3700 dolgozót foglalkoztat. Termékeik olyan vezető európai autógyárak számára készülnek, mint a BMV, a Daimler, a Ford, a Tesla, a Seat, a Toyota vagy a Volkswagen.

A nyilvános cégadatok szerint az Adient Mezőlak Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2017 októbere és 2018 szeptembere közt megközelítette a 69,5 milliárd forintot, az előző időszak 65 milliárd forint körüli árbevétele után. Az adózás előtti eredmény azonban az előző időszak 3,7 milliárd forintos nyereségét követően 282 millió forintos veszteséget mutatott. A társaság az MTI kérdésére ezt a beruházással kapcsolatosan felmerülő költségekkel indokolta.

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyár

felújítás

beruházás

gyártás

veszprém

mezőlak

üzemcsarnok

építkezés