Ez már biztos: újraindulhat Bige gyára Szolnokon

Agrárszektor   
  Megosztom
Ez már biztos: újraindulhat Bige gyára Szolnokon

A mai napon megjelenik a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz határozata, amely Bige László szolnoki gyárában az üzemelést biztonságosnak ítéli, így az újra elkezdheti a működését. Úgy tűnik, ezzel egy csapdát sikeresen elkerült a műtrágyakirály, de van még néhány az útjában - írja az Agrárszektor.

Ahogy a portál írja, a Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét felfüggesztette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert a hatóság szakemberei hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételeit nem látták adottnak. Az üzem működését megtiltották mindaddig, amíg a hibákat igazoltan ki nem javítják.

A veszélyes anyagok csökkentése elérhető volt elszállítással, szabályos megsemmisítéssel vagy a veszélyeztető jelleg megszüntetésével. Mint írták: az üzemeltetőnek továbbra is kötelező gondoskodnia a súlyos balesetek vagy üzemzavarok megelőzéséről, elhárításáról. A Bigéék által benyújtott biztonsági jelentés elbírálására közigazgatási eljárás indult - ez végződött most a gyártulajdonos számára pozitívan.

A portál úgy értésült, a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság határozata a mai napon lát napvilágot, és a szolnoki vegyigyár ismét elkezdheti működését.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyár

bezárás

bíróság

vizsgálat

bige lászló