Itt a szigor: megtiltanák az éjszakai alkoholvásárlást a dohányboltokban

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a szigor: megtiltanák az éjszakai alkoholvásárlást a dohányboltokban

Éjszaka nem lehetne alkoholt vásárolni a nemzeti dohányboltokban, a jegyző pedig akár be is zárathatná azt a trafikot, amelyik nem tartja be a korlátozást - ezt tartalmazza a Kocsis Máté fideszes frakcióvezető által benyújtott törvényjavaslat, amit a napi.hu szúrt ki.

Az önkormányzatok képviselő-testülete a jövőben rendeletben előírhatja, hogy az önkormányzat közigazgatási területén található nemzeti dohányboltban 22 óra és 6 óra között nem lehet szeszes italt árusítani

- írja az a törvénymódosítási javaslat, amelyet Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nyújtott be csütörtökön a Lázár János fideszes képviselő, nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos által jegyzett trafiktörvényt szigorító törvényjavaslathoz. Az előterjesztést a parlament gazdasági bizottsága már tárgyalta is.

A szigorítás betartását a jegyző ellenőrizheti, törvénysértés esetén pedig 1 millió forintos bírságot is kiszabhat. A legsúlyosabb esetben a trafik bezárását is kezdeményezheti.

Jelenleg a jegyző nem rendelkezik hatáskörrel a nemzeti dohányboltok felett, ezért a dohányboltok nyitvatartását sem korlátozhatja a jegyző - akkor sem, ha folyamatosan lakossági panaszok érkeznek egy-egy üzlet kapcsán.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

trafik

nemzeti dohánybolt

alkohol

ital

árusítás

jegyző

törvényjavaslat