Itt a szigor: megtiltanák az éjszakai alkoholvásárlást a dohányboltokban

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a szigor: megtiltanák az éjszakai alkoholvásárlást a dohányboltokban

Éjszaka nem lehetne alkoholt vásárolni a nemzeti dohányboltokban, a jegyző pedig akár be is zárathatná azt a trafikot, amelyik nem tartja be a korlátozást - ezt tartalmazza a Kocsis Máté fideszes frakcióvezető által benyújtott törvényjavaslat, amit a napi.hu szúrt ki.

Az önkormányzatok képviselő-testülete a jövőben rendeletben előírhatja, hogy az önkormányzat közigazgatási területén található nemzeti dohányboltban 22 óra és 6 óra között nem lehet szeszes italt árusítani

- írja az a törvénymódosítási javaslat, amelyet Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nyújtott be csütörtökön a Lázár János fideszes képviselő, nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos által jegyzett trafiktörvényt szigorító törvényjavaslathoz. Az előterjesztést a parlament gazdasági bizottsága már tárgyalta is.

A szigorítás betartását a jegyző ellenőrizheti, törvénysértés esetén pedig 1 millió forintos bírságot is kiszabhat. A legsúlyosabb esetben a trafik bezárását is kezdeményezheti.

Jelenleg a jegyző nem rendelkezik hatáskörrel a nemzeti dohányboltok felett, ezért a dohányboltok nyitvatartását sem korlátozhatja a jegyző - akkor sem, ha folyamatosan lakossági panaszok érkeznek egy-egy üzlet kapcsán.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

trafik

nemzeti dohánybolt

alkohol

ital

árusítás

jegyző

törvényjavaslat