Breaking! Robbanás volt a BorsodChem kazincbarcikai gyárában

Index   
  Megosztom
Breaking! Robbanás volt a BorsodChem kazincbarcikai gyárában

Robbanás történt a BorsodChem vegyipari vállalat kazincbarcikai székhelyű üzemében a szerda esti műszakváltáskor - írja az Index.

A berentei önkormányzat tájékoztatása szerint az üzemben a nagyleállási munkák megkezdésekor, pár perccel este fél tíz után műszaki meghibásodás történt az egyik hőcserélőnél, ami miatt víz került a technológiai rendszerbe. A gyors reakció miatt pedig erőteljes fizikai nyomásemelkedés történt a tartályban.

A BorsodChem az Indexnek azt írta, az érintett üzemrészt teljes mértékben leállították, az anyagkapcsolatokat megszüntették, a szolgáltatásokat kizárták, a létesítmény biztonsági állapotban van. Az üzem szerint a Katasztrófavédelem Műveleti Laborja a helyszínen méréseket végzett, ami igazolja, hogy nem került ki veszélyes anyag a környezetbe.

Címlapképünk illusztráció (Forrás: Shutterstock).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

borsod

borsod-abaúj-zemplén

borsod-abaúj-zemplén megye

borsodchem

kazincbarcika

gyár

üzem

robbanás

katasztrófa

katasztrófavédelem

tűzoltók

tűzoltóság