Újabb multi épít gyárat Magyarországon: tömegeket vesznek fel

MTI   
  Megosztom
Újabb multi épít gyárat Magyarországon: tömegeket vesznek fel

Magyarországon építi meg 13,3 milliárd forintból az első külföldi gyárát a dél-koreai Bumchun Precision - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón.

A kormány 2,65 milliárd forinttal támogatja a befektetést, mivel az új üzem első körös autóipari beszállítóként 200 munkahelyet teremt, mondta el Szijjártó Péter. A Salgótarjánban felépülő gyár alumínium akkumulátorcsatlakozókat készít elektromos járművek számára. A tárcavezető szerint a beruházás értékét emeli az is, hogy a következő évtizedek autóipari átalakulását várhatóan az elektromos meghajtások fejlesztése határozza meg.

A távol-keleti ország a világ második legjelentősebb exportőre az e-mobilitásban, annak minden területén koreai vállalatok a piacvezetők, ezért Magyarország sikerét vetíti előre a két ország gazdasági kapcsolatainak ugrásszerű fejlődése, hangsúlyozta a miniszter.

Szijjártó Péter üdvözölte, hogy diplomáciai kapcsolatfelvételük 30. évfordulóján, az idei első 4 hónapban 41 százalékkal bővült a két ország kereskedelmi forgalma, és már 350 milliárd forintnyi koreai befektetés érkezett az év eleje óta. Az új beruházásösztönzési rendszer történetében az idei az első év, amikor nem Németországból, hanem Dél-Koreából érkezett a legtöbb befektetés.

A miniszter arra számít, hogy a beruházási ütem bővülésének köszönhetően a magyar autóipar már jövőre átlépheti a 10 ezer milliárd forint éves termelési értéket.

Salgótarjánban turisztikai és infrastrukturális beruházások indultak meg, és jelentős támogatásokhoz jutottak a helyi vállalatok, közölte Becsó Károly, Salgótarján térségének országgyűlési képviselője. A növekedési lendület erejét jelzi a Bumchun Precision beruházása, amely új termelési kultúrát hoz Salgótarjánba. A képviselő kiszámíthatóságot és együttműködést ígért a beruházó képviselőinek.

Ri Ki Jeon, a Bumchun Precision Co. Ltd. elnöke a helyszín megválasztását azzal indokolta, hogy a helyi munkaerő jól képzett, az ipari infrastruktúra fejlett, a földrajzi adottságok pedig kedvező logisztikai feltételeket biztosítanak. A vállalat vezetője az európai autógyártás Mekkájának nevezte Magyarországot, és hozzátette, hogy szeretnének hasznos és szívesen látott üzemként működni a nógrádi megyeszékhelyen.

A Bumchun Precision salgótarjáni központú leányvállalatát tavaly decemberben jegyezték be. Az 1982-ben létrejött koreai anyavállalat az elektronikai és mobiltelefon-alkatrészek gyártása és fejlesztése mellett néhány éve bekapcsolódott az akkumulátorgyártásba is elektromos járművek számára.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

munkaerőpiac

állás

gyár

salgótarján

autóipar

alkatrész

e-autó