Egyre több magyar kerül fel erre a NAV-listára: Te rajta vagy már?

MTI   
  Megosztom
Egyre több magyar kerül fel erre a NAV-listára: Te rajta vagy már?

Százhetvenháromezer adófizető szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pozitív listáján, ősszel - a közelgő helyhatósági választások miatt - a lista ismét számottevően bővülhet - ismerteti a hétfői Magyar Nemzet.

A napilap cikke szerint kifejezetten érdemes csatlakozni ehhez a regiszterhez, ugyanis különféle előnyökre tehet szert az, aki így cselekszik. Az adóhivatal 2009 februárja, vagyis nagyjából tíz éve vezeti az úgynevezett köztartozásmentes adózói adatbázist. Egy évtized alatt szép számmal akadt csatlakozó, az idei esztendő elején megközelítette a 180 ezret azoknak a száma, akikről az interneten elérhető adatbázis közhiteles módon tanúsította, hogy köztartozás nélkül tevékenykednek. Az év közepére némi csökkenés mutatkozott, júniusban ezzel együtt is 102 ezer cég, 38 ezer egyéni vállalkozó és 33 ezer magánszemély neve szerepelt a regiszterben.

A lista kezdetben a cégeknek volt igazán vonzó, később azonban változtak az arányok. Az egyéni vállalkozók 2010 táján fedezték fel maguknak a pozitív adatbázisban rejlő lehetőségeket, a magánszemélyek pedig 2014 óta jelentkeznek tömegesen. Ennek egyik oka, hogy akkor tartották idehaza a legutóbbi helyhatósági választásokat, az újonnan kialakított választójogi rendelkezések pedig azt írták elő: az önkormányzati és a helyi kisebbségi képviselőknek, valamint a polgármestereknek a megválasztásukat követő 30 napon belül kérelmezniük kell felvételüket az adatbázisba.

A listához tartozás egyébként hitelfelvételkor, különféle pályázatok beadásakor is jól jöhet, de akár az üzleti megbízhatóság egyértelművé tételére is alkalmas lehet. Általában elmondható, hogy az adatbázisbeli tagság a tartozásmentesség igazolásaként fogadható el minden olyan esetben, amikor jogszabály miatt vagy más okból adóigazolás szükséges - olvasható a Magyar Nemzetben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

nav

adó

adófizető

adóbevallás

lista