Nagyot bővít a többezres szombathelyi gyár: bérekre is futja a pénzből

MTI   
  Megosztom
Nagyot bővít a többezres szombathelyi gyár: bérekre is futja a pénzből

Több mint egymilliárd forint értékű beruházással növelte kutatásfejlesztési és innovációs kapacitását az elektronikai alkatrészt gyártó TDK Hungary Components Kft. európai uniós támogatással - tájékoztatott a cég vezetése a projekt zárását követően.

A szombathelyi székhelyű cég az 1,03 milliárd forint értékű fejlesztéshez a Széchenyi 2020 program pályázatán 257,74 millió forint támogatást nyert el. A beruházás során a telephelyen új termékeket és technológiákat fejlesztettek. A projekt részeként kifejlesztett, számos iparágban alkalmazott elektronikai alkatrészeket főként exportpiacokon értékesítik.

A TDK Hungary Components Kft. a tokiói székhelyű TDK vállalatcsoport tagja, amely az információ- és kommunikációs technológia, a fogyasztói, az autóipari, valamint az ipari és fogyasztói elektronika területén tevékenykedik. A szombathelyi telephely az ipari elektronikai alkalmazásokban használt alumínium elektrolit kondenzátorok kompetencia központja, kondenzátorok széles körét gyártja. A 2500 embert foglalkoztató üzemben emellett induktivitások széles körét, egyebek között fojtótekercseket és zavarszűrőket állítanak elő.

A TDK Hungary Components Kft. (korábban EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.) árbevétele a 2017-ben lezárult üzleti évben 230 millió 732 ezer euró volt 5,7 millió eurós adózott eredmény mellett. A 2018 márciusban lezárult üzleti évben pedig 253 millió 595 ezer euró árbevételt és 971 ezer eurós adózott eredményt ért el.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szombathely

gyár

üzem

cég

gazdaság

kutatás

fejlesztés

kapacitás

innováció

elektronikai

alkatrész