Óriási napelemparkot adtak át Székesfehérváron: ennyi áramot fog termelni

MTI   
  Megosztom
Óriási napelemparkot adtak át Székesfehérváron: ennyi áramot fog termelni

Kísérleti jelleggel, mintegy kétszázmillió forintból létesített napelemparkot a Videoton Holding Zrt. székesfehérvári ipari parkjában.

A naperőmű sajtónyilvános bejárásán Sinkó Ottó társ-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a Videoton méretéhez képest csekély értékű beruházásról van szó, ugyanakkor fontosnak nevezte a technológia bevezetését. Közölte, hogy egy kísérleti projektről van szó, amely jól mutatja a cégcsoport elkötelezettségét a megújuló energiák irányába. Amennyiben a rendszer beválik, bővíteni fogják a napelemparkot.

Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, hogy a Videoton a klímavédelemben is élen jár a székesfehérvári cégek között. Példaértékűnek nevezte a beruházást, amelyet a cég saját erőből valósított meg. Úgy vélte, a tapasztalatokat a jövőben a városvezetés a városüzemeltetésben, a közszolgáltatások fenntarthatóbbá tételében kamatoztathatja.

Sinkó Ottó jelezte, hogy előzetes számításaik szerint

A sajtóanyag szerint az 500 kilowattos napelemparkot az ipari park egy eddig kihasználatlan, 1,5 hektáros területén hozták létre. A VT-Naperőmű nyáron készült el, a próbaüzemet követően ma már az üzemszerű termelés folyik. Éves szinten várhatóan 650-700 megawattórányi villamosenergiát fog biztosítani, évi 225-245 tonna szén-dioxid-kibocsátás megtakarítását jelenti, ez egyenértékű egy 41 hektáros tölgyerdő szén-dioxid-elnyelésével.

A 80 éves Videoton a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari cégcsoport, amely gyártási és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatok számára. A cég székesfehérvári székhellyel Magyarországon kilenc, Bulgáriában és Szerbiában 1-1 telephellyel rendelkezik. A Videoton vállalatcsoport 2018-ban 188 milliárd forintot meghaladó árbevételt ért el, létszáma elérte a 9500-at.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

napelem

napelempark

alternatív

energiaforrás

székesfehérvár

ipari park

gazdaság