Zalában pezseg az üzleti élet: kibővítik az inkubátorházat

MTI   
  Megosztom
Zalában pezseg az üzleti élet: kibővítik az inkubátorházat

Több mint 300 millió forintos beruházással bővítik a zalaegerszegi inkubátorházat, az új csarnoképületekre már bérlője is van az üzemeltetőnek - közölte sajtótájékoztatóján a zalai megyeszékhely polgármestere.

Balaicz Zoltán felidézte, hogy 2010-ben nyílt meg az északi ipari parkban a zalaegerszegi létesítmény olyan vállalkozásoknak, amelyeknek még nem volt tőkéje saját műhely építésére vagy piaci alapú bérlésére. Az érdeklődés már akkor olyan jelentős volt, hogy 2013-ban ki is bővítették az inkubátorházat.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből megvalósuló beruházás inkább a nagyobb helyigényű vállalkozásokra számít, ugyanis az északi ipari park is már csaknem teljesen betelt az elmúlt években. Mindehhez még a közelben fekvő járműipari tesztpálya is befektetési hullámot indított el, az önkormányzatnak azon kell gondolkodnia, hogy egy 65 hektáros állami területen felül még miként lehet az újabb területi igényeket kielégíteni - jelezte a polgármester.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője arra emlékeztetett, hogy Zalaegerszegen ma mintegy ezer ember keres munkát, a városban 550, a tágabb környékkel együtt pedig 720 betöltetlen álláshelyet tartanak nyilván, főként a kereskedelem, az építőipar és a szolgáltatószektor területén. Az látszik, hogy - főleg a tesztpálya építése miatt - ma már nem elég a zalaegerszegi munkaerő, ezért a régióból is számítanak az álláskeresőkre.

A még teljesen el sem készült járműipari tesztpálya jelenleg mintegy 50 embernek biztosít munkahelyet, a befejezését követően pedig 250-300 álláshelyet jelent. További 20-25 cég betelepülését is várják az egyedülálló létesítmény miatt, és ezek a vállalatok újabb több száz munkahelyet teremtenek - részletezte Vigh László.

Oláh Gábor, az inkubátorházat üzemeltető Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója arról számolt be, hogy az országban is egyedülálló módon már minden bővítési ütem úgy készült el, hogy a befejezése előtt megvoltak a bérlők. Az év végéig elkészülő, összesen 1600 négyzetméteren épülő két új csarnok bérlője egy olyan cég lesz, amelyik jelenleg is az inkubátorházban tevékenykedik.

A faipari vállalkozás 2010-ben 5 dolgozóval éppen itt indította el a tevékenységét, ma pedig már 60 embert foglalkoztat és nagyobb területre van igénye. Az átköltözése után felszabaduló terület további kisvállalkozásoknak adhat majd helyet - említette a vezérigazgató.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zala

zalaegerszeg

gazdaság

inkubátorház

bővítés

fejlesztés

épület

építkezés