Ömlik az állami ingyenpénz Mezőhegyesre: mutatjuk, mire költenek 8 milliárdot

MTI   
  Megosztom
Ömlik az állami ingyenpénz Mezőhegyesre: mutatjuk, mire költenek 8 milliárdot

A már most futó és a tervezett beruházások fedezetére 3,8 milliárd forintos tőkeemelést kapott a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. a tulajdonos magyar államtól - jelentette be a cég beruházási és fejlesztési vezérigazgató-helyettese.

Turbucz Péter elmondta, az állam összesen 8 milliárd forintos tőkeemelést hajt végre a cégben, ennek első lépése volt a mostani részlet. A tőkeemelés oka, hogy a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. június 28-án visszavásárolta a vetőmagüzemét. A cég a Limagrain Hungary Kft. 26,5 millió eurós vételárat saját tőkéjéből egyenlítette ki, ennek a forrásnak a pótlására szolgál a tőkeemelés - mondta.

A fejlesztések, az ingatlanok rekonstrukciója, újak építése és a gépek beszerzése a termelés biztonságát szolgálják

- hangsúlyozta Turbucz Péter. A közeljövőben megújítják a lótenyésztésre használt majorépületeket, a központi ménesudvarban található, még fel nem újított ingatlanokat, és ősszel indul a műemlék Hamvay-fogadó rekonstrukciója, melyben irodákat, interaktív kiállítóteret és kávézót alakítanak ki.

Tarkó Gábor, a Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója elmondta, szeptemberben elkezdődik az oktatási intézmény főépület rekonstrukciója, az ingatlan új historizáló homlokzatot kap, emellett megújulnak a tanműhelyek is. A 2020/2021-es tanévben sportcsarnokot építenek és megtörténik a kollégium felújítása is.

A rekonstrukció idejére költözni kell az iskolának, az oktatás a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. más ingatlanjaiban folyik majd

- tudatta az igazgató. Az oktatási intézményben - amely költségvetésének kétharmadát a cég biztosítja - a most zárult tanévben 253 diák tanul, a cél, hogy az új tanévben ezt a számot 280-ra növeljék - közölte Tarkó Gábor.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

támogatás

beruházás

mezőhegyes

pénz

forint

vetőmag

üzem

ménes

tangazdaság