Ez a baranyai kisváros csodafegyvere: így tartják otthon a fiatal munkaerőt

MTI   
  Megosztom
Ez a baranyai kisváros csodafegyvere: így tartják otthon a fiatal munkaerőt

Elkészült a bólyi ipari park új üzemcsarnoka, valamint az ipari parkhoz vezető elkerülő út összesen mintegy 800 millió forintos fejlesztési forrás felhasználásával - közölte a Baranya Megyei Önkormányzat.

A közlemény szerint a Terület- és településfejlesztési operatív programból (Top) elnyert támogatással megvalósult fejlesztés keretében megépült új üzemcsarnokban bővíthető kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki, a melegvíz ellátást a geotermikus hőközpontra csatlakozva biztosítják.

Az ipari parkot megközelítő, a várost elkerülő, közel két kilométer hosszú út megépítése szintén része volt a pályázatnak, így a park immár közvetlenül csatlakozik az M60-as autópálya le- és felhajtójához és Bóly városához. Jelezték: az új út Bólyban a város központján áthaladó jelentős teherforgalom által okozott problémát is orvosolta.

A közleményben Hárs József polgármester hangsúlyozta, hogy "Bóly számára kiemelten fontos a helyi gazdaság, a nagyszámú minőségi munkahely", ennek érdekében pedig a 90-es évek óta tudatosan fejlesztenek.

A bólyi ipari park közel 60 hektáros területén 31 vállalkozás működik, ezek együtt több mint 1300 embernek biztosítanak munkahelyet az alig 4000 lelket számláló Pécstől 30, Budapesttől 200 kilométerre fekvő, autópályán könnyen megközelíthető kisvárosban. Hozzátették azt is: a bólyi fiatalok 85 százaléka a parkban működő vállalatoknál képzeli el jövőjét.

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

ipari park

fejlesztés

beruházás

forrás

pénz

támogatás

program