Ezt lehet tudni eddig a leendő M9-es autópályáról: itt vannak a tervek!

MTI   
  Megosztom
Ezt lehet tudni eddig a leendő M9-es autópályáról: itt vannak a tervek!

A Magyarországot nyugati-keleti irányban átszelő, leendő M9-es autópályáról egyeztetett Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Vári Attila, Pécs polgármester-jelöltje - hangzott el az M1 aktuális csatornán.

Szita Károly és Vári Attila egyetértettek abban, hogy a gyorsforgalmi útnak gazdaságélénkítő hatása lenne a térségben, ezért a két városnak közös érdeke, hogy minél hamarabb megvalósuljon a beruházás. Vári Attila az M1 aktuális csatornának azt mondta, ha az M9-es autópálya Pécset is elérné, az komoly lökést adna a város gazdasági fejlődésének. A városnak azonban nemcsak az a feladata, hogy saját magát, hanem hogy a régiót is erősítse, és határon átnyúló régiós központtá nőjön - hangsúlyozta.

Hozzátette, fontos, hogy minden irányba, így Mohácson át az Alföld felé is jó minőségű, közvetlen útkapcsolata legyen a városnak. Az egyeztetést követően Szita Károly közösségi oldalán azt írta, Pécs és Kaposvár közös érdeke, hogy összefogjon és a következő tíz évben szorosan együttműködjön az M9-es autópálya megépítésében. A két város ugyanis szerinte együtt sikeres lehet.

Az M9-es autópálya tervét márciusban mutatták be, amely szerint - a korábbi elképzelésekkel ellentétben - a nyomvonal érintené Pécset is, a cél ugyanis az, hogy az új autópálya Kőszegtől Debrecenig összekösse az ország déli határvonala mentén húzódó vidéki városokat. Szakértők szerint a M9-es megépítésével az autósok időt takaríthatnának meg, az út pedig tehermentesítené a fővárosi közlekedést és új munkahelyeket is teremtene.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autópálya

út

közlekedés

utazás

kaposvár

pécs

autóút

építés

beruházás

fejlesztés