Milliárdos beruházás: így fejleszti a csomagkézbesítést a Magyar Posta

Világgazdaság   
  Megosztom
Milliárdos beruházás: így fejleszti a csomagkézbesítést a Magyar Posta

Több tízmilliárd forintos beruházás keretében helyezi új alapokra a csomagfeldolgozást és -kézbesítést a Magyar Posta. A fejlesztéseket júliusban kezdték meg, és 2022-re tervezik a befejezésüket - írja a Világgazdaság.

Talán az eddigi legnagyobb beruházásra készül a Magyar Posta: a portál szerint a csomagfeldolgozás és -kézbesítés hatékonyságáttöbb tízmilliárd forintból növeli a cég. A fejlesztéseket júliusban kezdték meg, és előreláthatólag 2022 nyarán fejeződnek majd be a munkálatok. Ez azt jelenti, hogy három év múlva már a legmodernebb logisztikai infrastruktúrával vághat bele a társaság az olyan erheléssel járó időszakokba mint a Black Friday vagy a karácsony.

A Magyar Posta szerint a következő években nagy mértékben megnövekedhet a csomagforgalom hazánkban. Úgy vélik, hogy tíz éven belül akár meg is duplázódhat az általuk kezelt csomag mennyisége. Mi sem bizonyítja jobban, mennyire nagy jelentőssége van a mostani fejlesztésnek, mint az, hogy a társaság történetében eddig csak kétszer fordítottak hasolóan nagy összeget a csomagkezelés modernizációjára.

A költségek kétharmadát a tervek szerint a központi csomagfeldolgozó kialakítására fordítják, a szortírozóüzem mellett pedig országszerte 23 depót alakítanak ki, 19-et vidéken, négyet a fővárosban. Az úgynevezett hub and spoke modellnek az a lényege, hogy az adott cég, jelen esetben a Magyar Posta, az áruk útjának teljes szervezésével, önálló szerződéses és felelősségi háttérrel valósítja meg a leggyorsabb célba juttatást

- mondta a lapnak Menyhárt Zoltán, a projekt igazgatója, aki kiemelte azt is, hogy két mintadepó indíthatja a sort, a debrecenit és a győrit jövő áprilisban tervezik átadni. Három méret szerint lehet kategorizálni az új raktárépületeket: négy-négy S-es és M-es, valamint tizenöt L-es méretűt alakíthatnak ki. Ennek kialakításához elsőként megvásárolják a szükséges ingatlanokat, majd jöhetnek a gépek, míg végül egy teljesen modern, integrált IT-rendszert is bevezetnek.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

posta

magyar posta

csomag

csomagkézbesítés

csomagok

csomagszállítás