Milliárdos beruházás: így fejleszti a csomagkézbesítést a Magyar Posta

Világgazdaság   
  Megosztom
Milliárdos beruházás: így fejleszti a csomagkézbesítést a Magyar Posta

Több tízmilliárd forintos beruházás keretében helyezi új alapokra a csomagfeldolgozást és -kézbesítést a Magyar Posta. A fejlesztéseket júliusban kezdték meg, és 2022-re tervezik a befejezésüket - írja a Világgazdaság.

Talán az eddigi legnagyobb beruházásra készül a Magyar Posta: a portál szerint a csomagfeldolgozás és -kézbesítés hatékonyságáttöbb tízmilliárd forintból növeli a cég. A fejlesztéseket júliusban kezdték meg, és előreláthatólag 2022 nyarán fejeződnek majd be a munkálatok. Ez azt jelenti, hogy három év múlva már a legmodernebb logisztikai infrastruktúrával vághat bele a társaság az olyan erheléssel járó időszakokba mint a Black Friday vagy a karácsony.

A Magyar Posta szerint a következő években nagy mértékben megnövekedhet a csomagforgalom hazánkban. Úgy vélik, hogy tíz éven belül akár meg is duplázódhat az általuk kezelt csomag mennyisége. Mi sem bizonyítja jobban, mennyire nagy jelentőssége van a mostani fejlesztésnek, mint az, hogy a társaság történetében eddig csak kétszer fordítottak hasolóan nagy összeget a csomagkezelés modernizációjára.

A költségek kétharmadát a tervek szerint a központi csomagfeldolgozó kialakítására fordítják, a szortírozóüzem mellett pedig országszerte 23 depót alakítanak ki, 19-et vidéken, négyet a fővárosban. Az úgynevezett hub and spoke modellnek az a lényege, hogy az adott cég, jelen esetben a Magyar Posta, az áruk útjának teljes szervezésével, önálló szerződéses és felelősségi háttérrel valósítja meg a leggyorsabb célba juttatást

- mondta a lapnak Menyhárt Zoltán, a projekt igazgatója, aki kiemelte azt is, hogy két mintadepó indíthatja a sort, a debrecenit és a győrit jövő áprilisban tervezik átadni. Három méret szerint lehet kategorizálni az új raktárépületeket: négy-négy S-es és M-es, valamint tizenöt L-es méretűt alakíthatnak ki. Ennek kialakításához elsőként megvásárolják a szükséges ingatlanokat, majd jöhetnek a gépek, míg végül egy teljesen modern, integrált IT-rendszert is bevezetnek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

posta

magyar posta

csomag

csomagkézbesítés

csomagok

csomagszállítás