Milliárdos felújítás: így alakul át a debreceni rendezvénycsarnok

MTI   
  Megosztom
Milliárdos felújítás: így alakul át a debreceni rendezvénycsarnok

Félmilliárd forintból folytatódik a debreceni Hódos Imre Rendezvénycsarnok felújítása - jelentette be Papp László, a város polgármestere a DVSC-Schaeffler NB I-es női kézilabdacsapat sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a beruházás második üteméhez szükséges pénzt tao-támogatásból biztosítják. A női kézilabdacsapat mérkőzéseinek otthont adó csarnokban a nyílászárók cseréjével, az acél tartószerkezetek felújításával és a teljes légtechnikai rendszer modernizálásával októberre végeznek. A felújítás látványosabb szakaszára jövő nyáron kerül sor, akkor a többi között a lelátók bővítését, valamint a burkolási munkákat végzik el.

A látványsportoknak nyújtható támogatásnak köszönhetően a csarnok felújítására 2011 óta már több mint 300 millió forintot fordítottak. Az elmúlt években szigetelték a tetőt, felújították a világítást és az öltözőket, továbbá kicseréltek 1400 széket a lelátókon

mondta Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője.

A felújítás miatt a szeptember 4-i, Székesfehérvár elleni és a szeptember 18-i, Békéscsaba elleni bajnoki mérkőzését a szomszédos Főnix Csarnokban játssza a DVSC-Schaeffler. A Hódosba az október 12-i EHF-kupa mérkőzésen tér vissza az együttes

- emelte ki Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője, majd hozzátette, a Schaeffler-csoport továbbra is névadó szponzora lesz a csapatnak, új támogatóként pedig a debreceni székhelyű Globus Konzervipari Kft.-t is maga mögött tudhatja a klub. A DVSC-Schaeffler a 2019/2020-as szezonban ismét olyan eredményt szeretne elérni, amely lehetővé teszi a nemzetközi szereplést.

A bajnokságban az első hat között szeretnénk végezni, azon belül is minél előrébb

- fogalmazott, hozzátéve, hogy az EHF-kupában az első körből mindenképpen tovább akarnak jutni, a csoportkörbe kerülést pedig nagy feladatnak nevezte. A DVSC keretéből a nyáron távozott a dán irányító Lotte Grigel, a román Madalina Zamfirescu és az orosz Anna Punyko. Új igazolás az argentin balátlövő Elke Karsten, a Nemzeti Kézilabda Akadémiától (NEKA) érkező, 2000-es születésű Vámos Petra és az átlövő Karnik Szabina, aki korábban már volt a Debrecen játékosa.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

beruházás

debrecen

rendezvénycsarnok

csarnok

felújítás