Lebukott az ukrán csempész-maffia: a szálak a magyar hatóságokig értek

MTI   
  Megosztom
Lebukott az ukrán csempész-maffia: a szálak a magyar hatóságokig értek

Bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tizenkét volt pénzügyőre és hat civil ellen a Nyíregyházi Törvényszéken - adott ki tájékoztatást a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Keresztes Imre főügyész által jegyzett közlemény szerint az ukrán határszakaszon szolgáló pénzügyőrök hivatali kötelességüket megszegve, ellenőrzés és vámvizsgálat nélkül rendszeresen engedélyezték a belépést Magyarországra az Ukrajnából jövedéki termékeket csempésző személyeknek. A beregsurányi és a barabási határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő pénzügyőrök 2015 júliusa és 2016 júliusa között csempészektől rendszeresen pénzt kaptak azért, hogy ne intézkedjenek a behozatalnál megengedett mennyiségen felül dohányáruk esetében.

Ezen ügy terheltjei hasonló módon folytatták azt a korrupciós tevékenységet, amely miatt a záhonyi határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő 27 volt pénzügyőrrel és 23 civillel szemben emeltek vádat 2017 októberében - vont párhuzamot a kommüniké. Mint beszámoltak róla, a hasonló cselekmények "elszaporodottságát" jól mutatja, hogy a február 26-án a beregsurányi határátkelőhelyen az ügyészség újabb összehangolt akciót tartott és 16 pénzügyőr hallgattak ki gyanúsítottként korrupciós bűncselekmény elkövetése miatt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csempészet

határ

határátkelő

határátkelőhely

határőr

pénzügyőr

ukrajna

ukrán-magyar határ

beregsurány

beregsurányi határátkelőhely

barabás

barabási határátkelőhely

maffia

bűncselekmény