Több mint 20 év után felmond a zalaegerszegi szívsebészeti osztály vezetője

24.hu   
  Megosztom
Több mint 20 év után felmond a zalaegerszegi szívsebészeti osztály vezetője

Távozik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának éléről Alotti Nasri. Az orvos kórházigazgatónak írt felmondólevele a Facebookon volt elérhető egy ideig, később azonban elérhetetlenné vált. A szívsebész megerősítette, hogy a levél valóban tőle származik – írja a 24.hu.

A lap azt írja, hogy az 1958-ban, Damaszkuszban született Alotti Nasri 1994-ben kezdett dolgozni az akkor megalakuló zalaegerszegi szívsebészeti osztályon, ahol 1998-tól egészen mostanáig osztályvezető volt. Az orvos a közösségi médiában terjedő felmondó levelében úgy fogalmazott, hogy többek között azért hagyja ott a kórházat, mert júniusi szabadsága idején a közreműködésével bekerült az osztályra egy sürgős szívműtétet igénylő beteg, aki „indokolatlan egy hét tartózkodás után, műtétre várva meghalt”. A szívsebész személyi és tárgyi hiányosságokra is panaszkodott levelében.

Szóbeli közlésem ellenére ön és orvosigazgató úr az ügyet semlegesen kezelték. Elvártam volna legalább egy belső vizsgálatot az ügyben

– írta Alotti Nasri a kórház főigazgatójának, Halász Gabriellának címzett levelében, melyben a személyi és tárgyi hiányosságokról úgy fogalmazott, hogy ezek csak egyre fokozzák a belső feszültségeket, valamint „ezekről a hiányosságról hivatalosan Önt mindig tájékoztattam. A zökkenőmentes, betegcentrikus és folyamatos ellátás biztosításáért a betegek és a kórház érdekeit szem előtt tartva, fegyelmezetten és önzetlenül tanúbizonyságot tettem együttműködésemről.”

A kórházat a 24.hu megkereste, az intézmény főigazgatója pedig közleményben reagált Alotti Nasri levelére. Halász Gabriella azt írja, a szívsebész levele, „amelyet eredeti rendeltetésénél fogva nem a nyilvánosság elé szántak, több súlyos, becsület csorbítására alkalmas, a szívsebészeti osztály és a kórház szakmai munkáját megkérdőjelező állítást tartalmaz”.

Sajnálatos módon a levél hangneme és írójának egyéni látásmódja, amelyet felindultsága okozott annak megírásakor, saját vélemény alapján rossz színben tünteti fel az intézményben folyó szakmai és igazgatási munkát, ezért annak tartalmát a leghatározottabban visszautasítjuk. A közvélemény tájékoztatására alkalmatlan egy közalkalmazott által a munkáltatójának a taglalt körülmények között írt levele. Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy tartsák tiszteletben a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és munkatársai jó hírnevét és tanúsítsanak jogkövető magatartást, ellenkező esetben a jó hírnév és becsület csorbítására alkalmas állításokkal szemben a kórház vezetése megfontolja a jogi lépések megtételét

- fogalmaz a főigazgató, aki hozzátette, hogy „a kórház szívsebészeti osztályán a szakmai munka Med. habil. Dr. Alotti Nasri PhD. távozása után is megfelelő színvonalon, szakmailag magasan képzett szakorvosok részvételével, a szükséges tárgyi és személyi feltételek biztosításával az elvárható gondosság maximális figyelembevételével zajlik”. Levele végén a főigazgató megköszönte a távozó orvos „közel negyed évszázados, kórházunkban elvégzett szakmai munkáját”.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

zalaegerszeg

egészségügy