Több mint 20 év után felmond a zalaegerszegi szívsebészeti osztály vezetője

24.hu   
  Megosztom
Több mint 20 év után felmond a zalaegerszegi szívsebészeti osztály vezetője

Távozik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának éléről Alotti Nasri. Az orvos kórházigazgatónak írt felmondólevele a Facebookon volt elérhető egy ideig, később azonban elérhetetlenné vált. A szívsebész megerősítette, hogy a levél valóban tőle származik – írja a 24.hu.

A lap azt írja, hogy az 1958-ban, Damaszkuszban született Alotti Nasri 1994-ben kezdett dolgozni az akkor megalakuló zalaegerszegi szívsebészeti osztályon, ahol 1998-tól egészen mostanáig osztályvezető volt. Az orvos a közösségi médiában terjedő felmondó levelében úgy fogalmazott, hogy többek között azért hagyja ott a kórházat, mert júniusi szabadsága idején a közreműködésével bekerült az osztályra egy sürgős szívműtétet igénylő beteg, aki „indokolatlan egy hét tartózkodás után, műtétre várva meghalt”. A szívsebész személyi és tárgyi hiányosságokra is panaszkodott levelében.

Szóbeli közlésem ellenére ön és orvosigazgató úr az ügyet semlegesen kezelték. Elvártam volna legalább egy belső vizsgálatot az ügyben

– írta Alotti Nasri a kórház főigazgatójának, Halász Gabriellának címzett levelében, melyben a személyi és tárgyi hiányosságokról úgy fogalmazott, hogy ezek csak egyre fokozzák a belső feszültségeket, valamint „ezekről a hiányosságról hivatalosan Önt mindig tájékoztattam. A zökkenőmentes, betegcentrikus és folyamatos ellátás biztosításáért a betegek és a kórház érdekeit szem előtt tartva, fegyelmezetten és önzetlenül tanúbizonyságot tettem együttműködésemről.”

A kórházat a 24.hu megkereste, az intézmény főigazgatója pedig közleményben reagált Alotti Nasri levelére. Halász Gabriella azt írja, a szívsebész levele, „amelyet eredeti rendeltetésénél fogva nem a nyilvánosság elé szántak, több súlyos, becsület csorbítására alkalmas, a szívsebészeti osztály és a kórház szakmai munkáját megkérdőjelező állítást tartalmaz”.

Sajnálatos módon a levél hangneme és írójának egyéni látásmódja, amelyet felindultsága okozott annak megírásakor, saját vélemény alapján rossz színben tünteti fel az intézményben folyó szakmai és igazgatási munkát, ezért annak tartalmát a leghatározottabban visszautasítjuk. A közvélemény tájékoztatására alkalmatlan egy közalkalmazott által a munkáltatójának a taglalt körülmények között írt levele. Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy tartsák tiszteletben a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és munkatársai jó hírnevét és tanúsítsanak jogkövető magatartást, ellenkező esetben a jó hírnév és becsület csorbítására alkalmas állításokkal szemben a kórház vezetése megfontolja a jogi lépések megtételét

- fogalmaz a főigazgató, aki hozzátette, hogy „a kórház szívsebészeti osztályán a szakmai munka Med. habil. Dr. Alotti Nasri PhD. távozása után is megfelelő színvonalon, szakmailag magasan képzett szakorvosok részvételével, a szükséges tárgyi és személyi feltételek biztosításával az elvárható gondosság maximális figyelembevételével zajlik”. Levele végén a főigazgató megköszönte a távozó orvos „közel negyed évszázados, kórházunkban elvégzett szakmai munkáját”.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

zalaegerszeg

egészségügy