Milliárdos összegből fejlesztik a szemétszállítást: ez a régió fog jól járni

MTI   
  Megosztom
Milliárdos összegből fejlesztik a szemétszállítást: ez a régió fog jól járni

Mintegy 1,3 milliárd forint saját forrásból fejleszti a szelektív hulladékgyűjtési rendszert 112 hozzá tartozó településen a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a következő két-három évben - jelentették be sajtótájékoztatón Győrben.

Borsi Róbert, a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke elmondta, hogy "komplex, mélybe nyúló változásokat" szeretnének végrehajtani a hulladékgazdálkodási rendszerben, mert az elmúlt években a gazdasági növekedés és a munkaerőpiaci viszonyok változása miatt jelentősen megnőtt a hulladék mennyisége.

A jelenlegi kapacitás mellett e hat település szelektív hulladékát egyelőre kézzel fogják válogatni a sashegyi hulladéklerakóban, ahol várhatóan jövő nyár végére építik meg a válogatógépet, amellyel a válogató kapacitása megnő. Borsi Róbert kitért arra is, hogy szükség van ismét egy nagyszabású lakossági szemléletformáló kampányra, hogy rendeltetésszerűen használják a hulladékgyűjtő szigeteket és edényeket, egyebek mellett építési hulladékot ne helyezzenek oda.

Beszélt arról is, hogy készítettek egy applikációt hulladék112 elnevezéssel, amelyet a lakosság IOS és android rendszerekre tud letölteni. A jelenleg tesztjelleggel működő telefonos alkalmazáson keresztül meg lehet nézni, hogy hol van hulladékgyűjtő sziget, vagy hulladékudvar, be lehet jelenteni a zugszemetet, a hulladékgyűjtő szigetek telítettségét és információt lehet kapni arról, ha változik a házhoz menő ürítési rendszer. A győri Széchenyi István Egyetemmel pedig azt szeretnék megvizsgálni, hogy hogyan lehet optimalizálni a hulladékgyűjtő autók útvonalait.

Sági Géza, a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a tíz évvel ezelőtt bevezetett szelektív gyűjtési rendszer egykor mintaprojekt volt az országban, azonban a megnövekedett mennyiség és a szét nem válogatott hulladék miatt a rendszert át kell alakítani.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hulladék

szemét

fejlesztés

régió

győr

hulladékkezelés

gazdálkodás

önkormányzat