Mentik a magyar márkát: összefogás nélkül már bedőlt volna a nagymúltú cég

HelloVidék   
  Megosztom
Mentik a magyar márkát: összefogás nélkül már bedőlt volna  a nagymúltú cég

A felszámolás alatt lévő Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. (Vasipari) célja korábban is a hagyományos kávéfőző gyártásának megújítása volt, azonban a Vasipari lámpa gyártási tevékenységében kialakult nehézségek mellett erre már nem maradt lehetősége és tőkéje a múltban.

A tevékenység továbbvitele megkérdőjeleződött a Vasipari Zrt. fizetésképtelenségi helyzete miatt, azonban külső befektető bevonásával létrejött együttműködői kör már hónapok óta azon dolgozik, hogy fennmaradjon a nagymúltú Szarvasi név, folytatódjon a hagyományos termékek gyártása és munkahelyet biztosítson az elbocsájtott dolgozók egy részének, írja a közleményében a Szarvasi Háztartási Kft.

Épp ezért jött létre a Szarvasi Háztartásigép Kft.: célja nem más, mint hogy életben tartsa a Szarvasi márkanevet és megújítsa a kávéfőző gyártást. A Szarvasi Háztartásigép Kft. együttműködve a gyártást végző Deerplast Kft-vel és a Vasipari néhány korábbi alkatrész beszállítójával újraszervezte a gyártási folyamatot.

A Szarvasi Háztartásigép Kft. együttműködő partnerével együtt 58, korábbi Vasipari dolgozónak biztosít munkahelyet. A Szarvasi Háztartásigép Kft. ügyvezetőjének, Takács Zoltánnak a célja nem csupán a nagymúltú Szarvasi márka életben tartása, de a gyártási folyamat stabilizálása, a termékpaletta megújítása egyaránt. A társaság eltökélt abban, hogy megerősítsék a kávéfőzőgépek piaci pozícióját a magyar piacon, éves szinten nagyságrendileg 100.000 kávéfőző eladásával terveznek.

Jelenleg 6 típusú kávéfőzőgépet gyártat és forgalmaz 30 különböző színben a Szarvasi Háztartásigép Kft. A termékek megvásárolhatók a kereskedelmi hálózatokban, a kávéfőzőgépek ott vannak többek között a Spar, Tesco, Euronics, Auchan, Metro polcain, a legtöbb magyarországi műszaki üzletben, valamint e-kereskedés weboldalain.

A Szarvasi Háztartásigép Kft. szerződött partnereinél ellátja a garanciális szolgáltatást, az új termékekre vonatkozó gyártói garancia esetében pedig a Deerplast Kft. jár el a vásárlók irányában.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kávéfőző

cég

magyar

kávé