Új napelempark épül hazánkban: a gigaberuházás 8-9 év alatt fog megtérülni

MTI   
  Megosztom
Új napelempark épül hazánkban: a gigaberuházás 8-9 év alatt fog megtérülni

Az öthektáros, Szeghalom külterületén található parkba 9568 napelemtáblát helyeznek el - mondta el Szűcs Attila, az Eurotrade Zrt. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Az összesen 750 millió forintba kerülő beruházást a cégcsoport teljes egészében saját forrásból finanszírozza, ha minden a tervek szerint alakul, novemberben meg is kezdik az áramtermelést - mondta az ügyvezető. A zrt.-nek 25 éves áramátvételi szerződése van a MAVIR Zrt.-vel, és arra számítanak, hogy a beruházás 8-9 év alatt térül meg.

Az új napelemparkban a kínai BYD cég szolárpaneleit használják, a megtermelt áram továbbítását, átalakítását a szintén kínai Huawei cég inverterei biztosítják, de például a transzformátorok hazai üzemből kerülnek ki, ismertette Szűcs Attila.

Tájékoztatása szerint az Eurotrade cégcsoport három napelemparkot működtet Magyarországon, s további három áll építés alatt Környén, Tapolcán és Szabadszálláson. Az 1990-ben alapított, magyar tulajdonú családi vállalkozás árbevétele cégcsoport szinten 2018-ban megközelítette a 15 milliárd forintot, s mint Szűcs Attila fogalmazott, arra számít, hogy az idén ennél magasabb lesz.

Különösen fontos, hogy korszerű, megújuló technológiával gyarapodik a város, amely a környezetvédelmet kiemelten kezeli, hiszen például a nemrégiben felújított városháza tetején is 144 napelemtáblát helyeztek el, mondta el Macsári József, Szeghalom polgármestere.

RENGETEGET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeghalom

napelempark

napelem

környezettudatosság