Most érkezett a hír: 800 főtől szabadul meg a jászberényi Electrolux-gyár

hvg.hu   
  Megosztom
Most érkezett a hír: 800 főtől szabadul meg a jászberényi Electrolux-gyár

Leépíti jászberényi porszívógyártását és hűtőgyártásának nagy részét az Electrolux. A döntés mintegy 800 dolgozót érint - írja a hvg.hu.

A cikk szerint nem csak ebben az üzemben kezdődnek meg az elbocsátások, a leépítéssel kapcsolatban felveszik a kapcsolatot a szakszervezetekkel és megkezdik a tárgyalásokat. Indoklást a cég oldalán olvasható reggel kiadott közleményben olvashatunk:

Az itt megosztott hivatalos közleményből az is kiderül, hogy Nyíregyházán közben 100 millió eurót költ a társaság automatizálásra, hogy növelje versenyképességét. Az itt működő gyárban csúcskategóriás hűtők készülnek.

Cikkünk megjelenése után a cég két közleményt juttatott el a HelloVidék szerkesztőségének. Az elsőben csak annyit írtak, hogy "az Electrolux Group mai, magyarországi üzemeket is érintő bejelentésével kapcsolatban 15:30-kor sajtóközleményt küldünk ki. Az Electrolux jelenleg saját dolgozóit tájékoztatja". A második közleményükben pedig felhívják a figyelmet ma reggeli közleményükre:

Az Electrolux Group ma bejelentette, hogy közel 100 millió eurós befektetést tervez a nyíregyházi hűtőgépgyárában a felső kategóriás termékportfólió versenyképességének növelése és a fenntartható, profitábilis növekedés biztosítása érdekében. Ezzel egyidőben a porszívógyártást és a szabadonálló hűtőgépek gyártásának jelentős részét Jászberényből külső partnerekhez szervezik át.

A közlemény egyik passzusa szerint "a porszívógyártás, a fagyasztóládák és a felülfagyasztós hűtőgépek gyártásának kiszervezése Jászberényben körülbelül 800 Electrolux munkavállalót érinthet. A kölcsönzött munkavállalók szerződését a mindenkori piaci igények figyelembevételével vizsgálják felül. Az átszervezésre és a termelés-áthelyezésre 2020-tól kerül sor. Az Electrolux elkötelezett a hatóságokkal és egyéb szervezetekkel való együttműködés iránt, hogy támogassa érintett dolgozóit és kölcsönzött munkavállalóit" - írják. Hozzáteszik: "Az Electrolux felveszi a kapcsolatot a helyi munkaügyi hivatallal, hogy az átszervezésben érintett dolgozók munkaerőpiacon történő elhelyezkedésére tervet dolgozzon ki. A munkavállalók rendszeres tájékoztatást kapnak az átszervezés menetéről." Kiemelték azt is, hogy

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jászberény

electrolux

gyár

munka

leépítés