Most érkezett a hír: 800 főtől szabadul meg a jászberényi Electrolux-gyár

hvg.hu   
  Megosztom
Most érkezett a hír: 800 főtől szabadul meg a jászberényi Electrolux-gyár

Leépíti jászberényi porszívógyártását és hűtőgyártásának nagy részét az Electrolux. A döntés mintegy 800 dolgozót érint - írja a hvg.hu.

A cikk szerint nem csak ebben az üzemben kezdődnek meg az elbocsátások, a leépítéssel kapcsolatban felveszik a kapcsolatot a szakszervezetekkel és megkezdik a tárgyalásokat. Indoklást a cég oldalán olvasható reggel kiadott közleményben olvashatunk:

Az itt megosztott hivatalos közleményből az is kiderül, hogy Nyíregyházán közben 100 millió eurót költ a társaság automatizálásra, hogy növelje versenyképességét. Az itt működő gyárban csúcskategóriás hűtők készülnek.

Cikkünk megjelenése után a cég két közleményt juttatott el a HelloVidék szerkesztőségének. Az elsőben csak annyit írtak, hogy "az Electrolux Group mai, magyarországi üzemeket is érintő bejelentésével kapcsolatban 15:30-kor sajtóközleményt küldünk ki. Az Electrolux jelenleg saját dolgozóit tájékoztatja". A második közleményükben pedig felhívják a figyelmet ma reggeli közleményükre:

Az Electrolux Group ma bejelentette, hogy közel 100 millió eurós befektetést tervez a nyíregyházi hűtőgépgyárában a felső kategóriás termékportfólió versenyképességének növelése és a fenntartható, profitábilis növekedés biztosítása érdekében. Ezzel egyidőben a porszívógyártást és a szabadonálló hűtőgépek gyártásának jelentős részét Jászberényből külső partnerekhez szervezik át.

A közlemény egyik passzusa szerint "a porszívógyártás, a fagyasztóládák és a felülfagyasztós hűtőgépek gyártásának kiszervezése Jászberényben körülbelül 800 Electrolux munkavállalót érinthet. A kölcsönzött munkavállalók szerződését a mindenkori piaci igények figyelembevételével vizsgálják felül. Az átszervezésre és a termelés-áthelyezésre 2020-tól kerül sor. Az Electrolux elkötelezett a hatóságokkal és egyéb szervezetekkel való együttműködés iránt, hogy támogassa érintett dolgozóit és kölcsönzött munkavállalóit" - írják. Hozzáteszik: "Az Electrolux felveszi a kapcsolatot a helyi munkaügyi hivatallal, hogy az átszervezésben érintett dolgozók munkaerőpiacon történő elhelyezkedésére tervet dolgozzon ki. A munkavállalók rendszeres tájékoztatást kapnak az átszervezés menetéről." Kiemelték azt is, hogy

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jászberény

electrolux

gyár

munka

leépítés