Súlyos hibát találtak a Komlói épületben: ezért ázik be a vásárcsarnok

HelloVidék   
  Megosztom
Súlyos hibát találtak a Komlói épületben: ezért ázik be a vásárcsarnok

A komlói vásárcsarnok felújítása során épületszerkezeti problémákra derült fény – a tervezettnél több önrészt kell biztosítania az önkormányzatnak a fejlesztéshez - írja a bama.hu.

Nem örülnek most a komlóiak, hiszen a portál szerint újabb hibákat fedeztek fel a szakemberek a felújított vásárcsarnokban. Jó hír viszont az, hogy ugyan nem várt épületszerkezeti problémákat tártak fel a kivitelezők, ettől függetlenül a beruházás befejezésének határidején ez nem változtat. A költségek terén viszont másként áll a dolog, a jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy az önkormányzatnak viszont a tervezettnél több saját forrást kell biztosítania a fejlesztéshez. Ahogy eddig tudni lehetett, a felújított vásárcsarnokot októberben fogják átadni, és az adventi hetekben pedig már teljes mértékben visszatérhetnek a vevők és az árusok is a területre.

A felújítási munkák során a szakemberek azt vették észre, hogy a falakat teljesen eláztatta az eső, ami az évek során a rossz tetőszerkezeten keresztül befolyt az épületbe. A műszaki ellenőrök a vizsgálatok során megállapították, hogy nem elég a tervezett vakolatjavítás és festés, hiszen ez nem javítaná a falszerkezet állékonyságát. Hogy a falak a megfelelelő állapotba kerüljenek, és később ne penészedjenek be, ne vizesedjenek be, de tudjanak szellőzni előtétfalakat kell alkalmazni.

Ennek költsége viszont mintegy 15 millió forint, ami jelentősen megdobja a tervezett összeget. Az eddig kalkulált 82 millió forint helyett így, mintegy 97 millió forint hitelt venne fel az önkormányzat, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen született döntés szerint.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

komló

vásár

vásárcsarnok

épület

építkezés

építtetés

hiba

szerkezeti hiba

eső

kár

beázás