Megújulhat néhány vidéki szakiskola: van, ahol 51 évet vártak erre

HelloVidék   
  Megosztom
Megújulhat néhány vidéki szakiskola: van, ahol 51 évet vártak erre

Kihirdették a Szakiskola mosdó felújítási pályázat nyerteseit. Az első alkalommal kiírt pályázat keretében nyolc intézmény mosdója kerülhet teljes körű felújításra. Van, ahol 51 évet vártak erre.

A nyertesek között nettó ötmillió forint értékű támogatás kerül kiosztásra. A pályázat négy építőipari vállalkozás - a Kerámia-Hungária Team Kft., a Mapei Kft., a Ravak Hungary Kft., valamint a Stavmat Építőanyag Kereskedelmi Zrt. – összefogásával valósult meg.

A program célja a szakképzés anyagi és szakmai támogatása. Ennek keretében a támogatók biztosítják a felújításhoz szükséges segédanyagokat, lapokat, szanitereket. A felújítási munkákat az iskolák diákjai végzik el szakmai gyakorlat keretében, így valós körülmények között ismerkedhetnek meg a legkorszerűbb termékekkel, eljárásokkal és a magukénak érezhetik munkájuk eredményét

- mondta Markovich Béla a gesztor Mapei Kft. ügyvezetője a Budaörsön tartott ünnepélyes díjátadón.

Ez az építőiparban megvalósult kezdeményezés példamutató lehet más ágazatokban is arra, hogyan tudnak a cégek és a szakiskolák, különféle szakmák együttműködni a szakemberképzés érdekében

- mondta Vajányi László a Ravak Hungary Kft. cégvezetője.

Hozzátette, a Ravak elkötelezett a szakember képzésben, jövőre fejezi be az új kereskedelmi és szakemberképző központja építését, ahol gyakorlati oktatások valósulhatnak meg az iskolákkal együttműködve.

A kiírásra 24 pályázat érkezett. A pályázó iskolák többségében még egyáltalán nem, vagy évtizedekkel ezelőtt volt mosdófelújítás. Van olyan pályázó, ahol 1968 óta nem volt felújítva a mosdó. A tervek szerint a pályázat jövő évben is kiírásra kerül.

A nyertes pályázók:

  1. Ózdi Szakképzési Centrum - Pattantyús Ábrahám Géza Szakképző Iskola, Sajószentpéter
  2. Mátészalkai Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Szakgimnázium, Szakközépsikola, Kollégium, Nyírbátor
  3. Nagy László EGYMI, Általános Iskola, Beszédjavító Általános Iskola, Szakiskola, Kőszeg
  4. Miskolci Szakképzési Centrum Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola, Miskolc
  5. Karcagi Szakképzési Centrum Kunszentmártoni Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Kunszentmárton
  6. Győri Műszaki SZC Hunyadi Mátyás Szakgimnázium, Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár
  7. ÓSZC Deák Ferenc Szakképző Iskola és Művészeti Szakgimnázium, Kazincbarcika
  8. Bajai Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelő-oktatást végző Iskola, Kollégium, Baja

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

iskola

szakiskola

támogatás

felújítás

mosdó

mosdófelújítás