Parázs vita a döntéshozók között: újranyitnák a pilisi bányát

hvg.hu   
  Megosztom
Parázs vita a döntéshozók között: újranyitnák a pilisi bányát

Nem fogadható el semmilyen beruházás, amely a Pilis és térsége kiemelt természeti és kulturális értékeit veszélyeztetné – közölte
a HVG Nagy István agrárminiszter válaszát.

Ahogy a portál írta, korábban Tordai Bence azt a kérdést tette fel az agrártárca vezetőjének, hogy: meggátolja-e a kormány a bányanyitást egy Natura 2000-es terület közepén a pilisi települések és a budai kerületek lakóinak érdekében? Nagy István válaszában megírta véleményét az éppen zajló ügyről.

Természetesen nem fogadható el semmilyen beruházás, amely a Pilis és térsége kiemelt természeti és kulturális értékeit veszélyeztetné

- kezdte levelét az agrárminiszter. Kitért arra is, hogy egyesek rövid távú haszna nem veszélyeztetheti mások megélhetését és egészségét, nem írhatja felül természeti és kulturális javaink megőrzéséhez fűződő közös érdekeinket.

Az ilyen kezdeményezéseket határozottan el kell utasítani

- emelte ki, majd hozzátette, hogy a beruházó kérelmére teljes körű hatósági környezetvédelmi teljesítményértékelési eljárás indult, aki ezután kérvényezte az eljárás szüneteltetését, ráadásul az ennek okán tervezett közmeghallgatást lemondta.

Ugyan még nem született döntés, de a miniszter szerint a hatóságok csak is úgy hoznak majd döntést, hogy minden jogszabálynak megfeleljenek. Tehát nem fogják támogatni a projektet, ha az a környezetet veszélyeztetné bármilyen szinten is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pilis

erdő

pilisi parkerdő