Bedurvul az időjárás: a héten már számíthatunk talajmenti fagyokra

MTI   
  Megosztom
Bedurvul az időjárás: a héten már számíthatunk talajmenti fagyokra

Hétfőn még nyárias időben lesz részünk, majd kedden egy hidegfront érkezik, mely elhozza az őszt. A hidegfront mögött tartósabb északnyugati áramlásra kell számítani, melynek köszönhetően a magasban jó 10-12 fokkal hidegebb levegő érkezik, mely hatással lesz a talajmenti és a talajközeli hőmérsékletre is - írja az Időkép.

A portál szerint a hét közepén, szerdán még szeles idő várható sokfelé, viszont csütörtök reggelre mindez mérséklődik. A továbbiakban legyengül a légmozgás, valamint a kevés felhő, illetve a magasban felénk érkező hidegebb légtömeg együttes hatására sokfelé 5°C alá csökken a hőmérséklet. A fagyzugos, szélvédett völgyekben 0°C körüli értékeket is mérhetünk, így megérkezhetnek az első talajmenti fagyok. Helyenkén 2 méteres magasságban is fagypont köré csökkenhet a hőmérséklet, vagyis ezeken a tájakon gyenge fagy is előfordulhat.

Péntek reggelre sem változik jelentősen az időjárás, így számítani kell a fagyra érzékeny helyeken talajmenti fagyra, esetleg gyenge fagyra is. Emiatt érdemes felkészülni az őszi idő beköszöntére, a zöldséges- és virágoskertünkben a fagyra érzékeny növényeink védelmére.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás jelentés

időjárás-változás

fagy

talajmenti fagy