Bedurvul az időjárás: a héten már számíthatunk talajmenti fagyokra

MTI   
  Megosztom
Bedurvul az időjárás: a héten már számíthatunk talajmenti fagyokra

Hétfőn még nyárias időben lesz részünk, majd kedden egy hidegfront érkezik, mely elhozza az őszt. A hidegfront mögött tartósabb északnyugati áramlásra kell számítani, melynek köszönhetően a magasban jó 10-12 fokkal hidegebb levegő érkezik, mely hatással lesz a talajmenti és a talajközeli hőmérsékletre is - írja az Időkép.

A portál szerint a hét közepén, szerdán még szeles idő várható sokfelé, viszont csütörtök reggelre mindez mérséklődik. A továbbiakban legyengül a légmozgás, valamint a kevés felhő, illetve a magasban felénk érkező hidegebb légtömeg együttes hatására sokfelé 5°C alá csökken a hőmérséklet. A fagyzugos, szélvédett völgyekben 0°C körüli értékeket is mérhetünk, így megérkezhetnek az első talajmenti fagyok. Helyenkén 2 méteres magasságban is fagypont köré csökkenhet a hőmérséklet, vagyis ezeken a tájakon gyenge fagy is előfordulhat.

Péntek reggelre sem változik jelentősen az időjárás, így számítani kell a fagyra érzékeny helyeken talajmenti fagyra, esetleg gyenge fagyra is. Emiatt érdemes felkészülni az őszi idő beköszöntére, a zöldséges- és virágoskertünkben a fagyra érzékeny növényeink védelmére.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás jelentés

időjárás-változás

fagy

talajmenti fagy