Hihetetlen fogás az M5-ön: ritka, védett állatokat csempésztek az utánfutóban

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen fogás az M5-ön: ritka, védett állatokat csempésztek az utánfutóban

91 védett kecskerákot találtak a NAV munkatársai egy román utánfutóban az M5-ös autópályán 2019. szeptember 19-én - írja Facebook oldalán a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága.

Ahogyan azt a poszt írja, a román állampolgárságú sofőrnek nem voltak okmányai a rákok behozatalához, ezért a NAV lefoglalta az állatokat. A hivatal munkatársai értesítették a nemzeti park igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatát, az élő állatokat pedig a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szállították. Az igazgatóság munkatársai megemlékeztek, hogy a kecskerák Magyarországon védett, pénzben kifejezett természetvédelmi értéke 50.000 Ft, így a lefoglalt szállítmány értéke meghaladja a 4,5 millió forintot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kecskerák

közlekedés

utazás

nav

nemzeti park

rák