Hatalmas német fejlesztés Pécsett: egyre több a munkalehetőség a térségben

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas német fejlesztés Pécsett: egyre több a munkalehetőség a térségben

A német tulajdonú vállalat összesen 3,2 milliárd forintos kapacitásbővítési beruházásának része a 1,9 milliárd forintos új csarnoképület. A Koller Csoport pécsi leányvállalatának szeptember 17-én átadott 4900 m2-es gyártó- és raktárépülete a cég nyolcadik csarnoka.

A csarnokavató ünnepsége egyben a vállalat 20 éves jubileumi rendezvénye is volt. A magyarországi leányvállalat a legnagyobb gyártóüzeme a cégcsoportnak, és emiatt egyik legfontosabb pillére, hangsúlyozta Max Koller, a Koller Csoport tulajdonosa és ügyvezetője. A Honsa Kft. nagyban hozzájárult a cégcsoport sikertörténetéhez, hogy Európa egyik piacvezető autóalkatrész-gyártójává válhattak. Beszédében kiemelte, húsz évvel ezelőtt elsősorban a kultúra és a külföldiek iránti nyitottság miatt választották Magyarországot, azon belül is Pécset, ami azóta is jó döntésnek bizonyult - olvasható a Honsa Kft. közleményében.

A Honsa Kft. kapacitásbővítési beruházása is példázza, érdemes külföldi befektetőknek Magyarországra jönni, itt beruházni, mondta el Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, hozzátéve, hogy a kormányzat továbbra is támogatja Pécs és a Dél-Dunántúli régió infrastrukturális fejlesztését, hogy a Baranya megyei székhely tovább fejlődhessen.

Magyarország számára fontos a Dél-Dunántúli régió, továbbra is támogatják Pécs újraiparosítását és munkahelyteremtését, mondta el dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő, aki szerint fontos partner ebben a német tulajdonú Honsa Kft. is, akik a jövőben az új gyártócsarnok felépítésével a térség gazdaságát és munkahelyteremtését is támogatják.

A pécsi Keleti Ipari Park területén elhelyezkedő nagyvállalat mára a világ egyik vezető autóalkatrész-gyártójává nőtte ki magát. Egyedülálló termékük a saját fejlesztésű technológiával készülő csomagtér-fedlapok és kalaptartók, amelyeket nemzetközi piacra gyártanak immár két évtizede. A most átadott épületegyüttes egy 4900 m2-es, 12 m belmagasságú gyártó- és raktárépület, melyből 2900 m2 a raktár és 2000 m2 a gyártó terület.

A megépült új termelési területen komplett csomagtér-rendszereket fog gyártani a vállalat, amihez trilaminát technológiát alkalmaznak, vagyis három komponensű anyag préselésével formálják meg az alakját, de vízvágás és alkatrészek ultrahangos behegesztése is szükséges ahhoz, hogy a csomagtér-rendszer elnyerje végső és pontos formáját Ezen kívül újfajta szőnyegezési eljárással kalaptartókat is fognak gyártani a Porsche számára az új csarnokban, ami további munkahelybővítésre is lehetőséget ad.

2016 elején kezdték meg a pécsi telephelybővítését, melynek üzembe helyezése várhatóan 2019. ősz folyamán fog megtörténni, az év végére így már közel 20 ezer négyzetméteren folyik majd a termelés a Honsa Kft-nél.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

alkatrész

autó

autóalkatrész

fejlesztés

munkahelyteremtés

munka

munkaerő

kapacitásbővítés