Így segítenék a vidékieket: ingyen földet kaphatnak a hátrányos helyzetűek

MTI   
  Megosztom
Így segítenék a vidékieket: ingyen földet kaphatnak a hátrányos helyzetűek

Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Földügyi Központ nyilvános pályázatot hirdetett települési önkormányzatok számára, melynek keretében állami földek ingyenes használatára szerezhettek jogosultságot.

A szociálisan rászorulók megsegítése érdekében indított program keretében 17 megye 109 települése nyújtott be sikeres kérelmet - mondta el Nagy István agrárminiszteró. Így, a kormány döntése alapján 371 földterület, összesen több mint 1230 hektár állami föld kerül 5 és 15 év közötti időszakra ingyenesen a települési önkormányzatok használatába.

Az agrártárca vezetője elmondta: a Magyar Falu Program célkitűzéseivel összhangban az Agrárminisztérium és a Nemzeti Földügyi Központ pályázata elősegíti a helyi közfoglalkoztatás és a vidéki munkaerő-piaci lehetőségek bővítését, valamint támogatja a helyben termelt, egészséges mezőgazdasági termékek előállítását, így kitörési lehetőséget biztosít a hátrányos helyzetű települések lakossága számára.

Nagy István arról is tájékoztatott, hogy a Nemzeti Földügyi Központ a kormány döntése alapján hamarosan megköti az ingyenes vagyonkezelési szerződéseket az érintett településekkel. A vagyonkezelői jogviszony alapján az önkormányzatok jogosultak lesznek valamennyi, a földekhez kapcsolódó agrártámogatás lehívására, így a földek jövedelemtermelő-képessége maximálisan az önkormányzatoknál hasznosul.

Az önkormányzatok ingyenes földhasználati programja újabb lehetőséget nyújt a magyar vidék további felzárkóztatására, segítséget ad a hátrányosabb helyzetű települések agrárgazdasági pozícióinak megerősítésére és a szociálisan rászorulók támogatására.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

föld

szántó

mező

használat

hátrányos helyzetű

ingyenes

pályázat

támogatás