Ezt érdemes megcsípni: ingyenes képzés indul fiatal gazdák részére

MTI   
  Megosztom
Ezt érdemes megcsípni: ingyenes képzés indul fiatal gazdák részére

Így neveld az álmaidat! címen ingyenes programmal támogatja a fiatal gazdálkodók vállalkozóvá válását a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) - közölte a NAK.

A programot a fiatal gazdálkodók hiányos vállalkozói ismereteivel indokolták. A két szervezet a közlemény szerint élményszerű képzést dolgozott ki, ahol a résztvevők a saját gazdaságukat elemzik és értékelik, továbbá közgazdasági, jogi, számviteli, adózási, kommunikációs és marketinges ismereteket is szerezhetnek. A program kiterjed az együttműködés, a személyiségfejlesztés és az önismeret erősítésére is.

A képzés 16 résztvevőjét pályázaton keresztül választják ki a 18 és 30 év közötti, mezőgazdasági tevékenységet végző magyarországi fiatalok közül. A szervezők szerint a program azokon segíthet leginkább, akik nemrég kezdték építeni a vállalkozásukat, és még tapasztalatlanok. A kiválasztottak 6 hónap alatt 5 alkalommal összesen 15 napon át személyesen vesznek részt a képzéseken.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazda

képzés

nak

nemzeti agrárgazdasági kamara

fiatal gazdák magyarországi szövetsége