Bejelentették: még több pénzt fordítanak a családi autóvásárlási támogatásba

Pénzcentrum   
  Megosztom
Bejelentették: még több pénzt fordítanak a családi autóvásárlási támogatásba

Már több mint 9 ezer család kérelmét bírálták el a nagycsaládosok autóvásárlási programjának keretében. Gulyás Gergely bejelentette, a kabinet mégtöbb pénzt rak a támogatási programba.

További 2 milliárd forintot biztosít a kormány a nagycsaládosok autóvásárlási programjára

- jelentette be Gulyás Gergely a Kormányinfón. Ahogy a portál írja, a kancelláriaminiszter arról számolt be, hogy eddig 16 ezer kérelmet nyújtottak be 7 személyes autó vásárlására, 9000 határozat született a 2,5 millió forintos támogatásról.

Ezek 24 százaléka Dacia, 10 százaléka pedig Skoda vásárlására szólt. A minszter arról is beszélt, hogy Eddig több mint 40 ezer igénylést nyújtottak be babaváró támogatásra, és már 30 ezer szerződést meg is kötöttek, ennek 80 százaléka a legmagasabb összegről, 10 millió forintról szól.

Hónapokat kell várni az új kocsikra

Korábban a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke arról beszélt, hogy jellemzően nem raktárról, hanem közvetlenül a gyártásból tudják kiszolgálni a vásárlókat. Erdélyi Péter közölte, ez azt jelenti, hogy a rendeléstől számított 5-8 hónap alatt tudják a kereskedők leszállítani a járműveket.

A 2,5 millió forintos támogatás sok típus esetében azt jelenti, hogy a nagycsaládosok közel fél áron juthatnak hozzá az autóhoz. A támogatás nem befolyásolja az egyénileg érvényesíthető kedvezményeket

- mondta az elnök.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autóvásárlás

autóvásárlási támogatás

nagycsaládosok autóvásárlási programja

nagycsaládosok autóvásárlási támogatása