Példaértékű a magyar gazdaság: élen járunk az agrárium környezetvédelmében

Világgazdaság   
  Megosztom
Példaértékű a magyar gazdaság: élen járunk az agrárium környezetvédelmében

Szinay Attila közigazgatásért felelős államtitkár a Zöldgazdasági Világszervezet (WGEO) által szervezett magas szintű konferencián az Egyesült Arab Emírségekben arról beszélt, hogy nemzetközi összefogásra van szükség a fenntartható fejlődési célok eléréséhez. Mint mondta, az Agrárminisztérium a fenntarthatóság jegyében számos programot működtet sikeresen. A rövid ellátási láncok és termelői piacok fejlesztése, az élelmiszerpazarlás elleni, „Maradék nélkül” elnevezésű kezdeményezés, vagy a klímaváltozás elleni küzdelemben hatékony erdőtelepítési támogatási program mind ezt cél szolgálja - írja a Világgazdaság.

A magyarországi erdőtelepítési program kiváló példa arra, hogyan lehet hatékonyan fellépni az éghajlati változások ellen

- mondta Szinay Attila közigazgatásért felelős államtitkár az eseményen.

Ahogy a portál írja, az államtitkár kitért a biomassza alapú gazdaságfejlesztés fontosságát és az erre vonatkozó stratégiai kidolgozásának szükségességét. Arról is szólt, hogy Magyarország hozzá tud járulni az élelmezésbiztonság eléréséhez azokban az országokban, ahol szükség van rá. A magyar szakemberek tudásátadással, az élelmiszer-előállítás és feldolgozás során kialakított jó gyakorlatainak megosztásával ebben részt tudnak venni.

Szinay Attila arról is beszélt, hogy hazánk együttműködik az ENSZ élelmezési és mezőgazdasági szervezetével, a FAO-val, valamint azoknak a fejlődő országoknak a hallgatóinak részére, akik az agrárium területén tanulnak, ösztöndíjakat biztosítanak. Emellett Afrikában helyi képzéseket szerveznek agrár-szaktanácsadók oktatására.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mezőgazdaság

gazdaság

agrárium

maradék nélkül

agrárminisztérium