Adatokat csaltak ki: több száz mobilt lopott el a gyöngyösoroszi társaság

MTI   
  Megosztom
Adatokat csaltak ki: több száz mobilt lopott el a gyöngyösoroszi társaság

Több mint négyszáz nagy értékű mobiltelefont szerzett meg illetéktelenül egy gyöngyösoroszi társaság, amelynek tagjai ellen többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást - tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A tettesek a közösségi médiában adománygyűjtéseket szerveztek és így szerezték meg a későbbi áldozatok személyes adatait: lakcímüket, születési időpontjukat, személyi igazolványuk számát. A megszerzett adatokkal egy mobiltelefon-szolgáltató online felületén előfizetői szerződést kötöttek és részletfizetésre nagy értékű készülékeket rendeltek meg, a törlesztőrészleteket azonban nem fizették

- közölte Soltész Bálint.

A bűncselekménybe bevonták a futárszolgálat sofőrjét is, miután gyanús lett neki a napi több csomag, ami más-más névre érkezett a Gyöngyösorosziban lévő címre. A futárnak minden alkalommal fizettek, hogy a csomagokat átadja.

A gyanú szerint a társaság tagjai 2018. július és 2019. február között több mint négyszáz esetben követtek el ezzel a módszerrel bűncselekményt

- mondta a szóvivő, aki kitért arra is, hogy a gyanúsítottak kihallgatása után két ember letartóztatását és egy gyanúsított házi őrizetét rendelte el a bíróság.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mobil

lopás

adatlopás

gyöngyösoroszi

telefon

csalás

adatok