Adatokat csaltak ki: több száz mobilt lopott el a gyöngyösoroszi társaság

MTI   
  Megosztom
Adatokat csaltak ki: több száz mobilt lopott el a gyöngyösoroszi társaság

Több mint négyszáz nagy értékű mobiltelefont szerzett meg illetéktelenül egy gyöngyösoroszi társaság, amelynek tagjai ellen többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást - tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A tettesek a közösségi médiában adománygyűjtéseket szerveztek és így szerezték meg a későbbi áldozatok személyes adatait: lakcímüket, születési időpontjukat, személyi igazolványuk számát. A megszerzett adatokkal egy mobiltelefon-szolgáltató online felületén előfizetői szerződést kötöttek és részletfizetésre nagy értékű készülékeket rendeltek meg, a törlesztőrészleteket azonban nem fizették

- közölte Soltész Bálint.

A bűncselekménybe bevonták a futárszolgálat sofőrjét is, miután gyanús lett neki a napi több csomag, ami más-más névre érkezett a Gyöngyösorosziban lévő címre. A futárnak minden alkalommal fizettek, hogy a csomagokat átadja.

A gyanú szerint a társaság tagjai 2018. július és 2019. február között több mint négyszáz esetben követtek el ezzel a módszerrel bűncselekményt

- mondta a szóvivő, aki kitért arra is, hogy a gyanúsítottak kihallgatása után két ember letartóztatását és egy gyanúsított házi őrizetét rendelte el a bíróság.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mobil

lopás

adatlopás

gyöngyösoroszi

telefon

csalás

adatok