Több milliós támogatás: így segít az Takarék Csoport

HelloVidék   
  Megosztom
Több milliós támogatás: így segít az Takarék Csoport

Már több mint 120 milliárd forintot közvetítettek ki a Takarék Csoport pénzintézeteiben működő MFB Pontok a lakosságnak és a vállalkozásoknak a program 2016-os indulása óta. Leginkább az energiatermelést, a megújuló energia felhasználását ösztönző termékeket keresik az érdeklődők. Az így megvalósuló beruházásokkal csökken a felhasznált energia mennyisége, ami a költségmegtakarítás mellett a környezet védelme miatt is fontos. A legnagyobb forgalmat a Közép-magyarországi, a Dél- és az Észak-alföldi régió MFB Pontjai bonyolítják le.

A Takarék Csoport 419 fiókjában működő MFB Pontokon keresztül a program indulásától idén szeptemberig 164 milliárd forint kiközvetítésére kötöttek szerződést, 120,1 milliárd forintot pedig már ki is fizettek. Az MFB Pontok népszerűsége töretlen: csak az idei év első félévében 21 milliárd forintra kötöttek szerződést.

Az öt célterület közül az energiatermelést és a megújuló energiafelhasználást ösztönző programok iránt a legnagyobb az érdeklődés, a kiközvetített termékek 56 százaléka ezt a területet érinti. Ebbe a körbe tartozik a két lakossági hitel, amely a lakóépületek energiahatékonyságának, illetve megújuló energia használatának növelését célozza.

A mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének fejlesztését szolgáló források adják a közvetített termékek 35 százalékát. A megkötött szerződések 6,5 százalékát teszik ki az infokommunikációs fejlesztések, 2 százalékát pedig a K+F+I tevékenységek támogatása. A legkisebb hányad (0,5 százalék) a foglalkoztatás ösztönzését érinti.

Az energiahatékonyság növelésére, a megújuló energiaforrások beépítésére, valamint a vállalkozások versenyképességének növelésére és technológiájuk fejlesztésére fordítható források kihelyezésére továbbra is nagy igény van országszerte, ezért a Takarék Csoport arra számít, hogy az idei második félévben 20 milliárd forintot helyez ki az MFB Pontokon keresztül

– mondta Forró Attila, a bankcsoport retail üzletágának vezetője.

A Takarék Csoport tapasztalati szerint a Közép-magyarországi, a Dél- és az Észak-alföldi régióban működő fiókokban érdeklődnek a leginkább a források iránt. Az igényelt összeg nagysága termékenként eltérő: míg a lakossági energiahatékonysági programnál átlagosan 3-5 millió forintot vennének föl az érdeklődők, addig a kkv-k technológiai korszerűsítésére átlagosan 30-40 millió forintot.

A Takarék Csoport bankfiókjaiban működő MFB Pontokon keresztül folyósított forrásból épült már egyebek között betonacél-megmunkáló üzem, sütőipari gyártócsarnok, lovarda, iroda, fejlesztettek fogtechnikai gyártástechnológiát és szenzoros termelésirányító rendszert is.

Az MFB Pontokon jelenleg 2 kombinált és 5 önálló vállalati, illetve a 2 lakossági terméket lehet igényelni. A cégeknél a legnépszerűbb ezek közül a tavaly ősz óta elérhető „KKV Technológia” Hitelprogram, amely 1-150 millió forint közötti, minimális önerővel elérhető forrást biztosít a vállalkozások technológiai korszerűsítésére, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességek létrehozására.

Az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a 2014-2020-as finanszírozási ciklusban elérhető, európai uniós forrású, visszatérítendő támogatások közvetítésére hozta létre az MFB Pontok hálózatát. A 642 MFB Pontból 419-et működtet a Takarék Csoport, saját konzorciumán belül közel 68, a teljes piacra vetítve 56 százalékos a piaci részesedése a kihelyezések összértékéből.

Az MFB Pontokon elérhető hitel- és vissza nem térítendő forrással kombinált hiteltermékek öt területre fókuszálnak: a K+F+I erősítésére; a kkv-k versenyképességének fokozására, a foglalkoztatás és a munkavállalói mobilitás ösztönzésére, az infokommunikációs technológiához való hozzáférés elősegítésére és használatuk fokozására; valamint az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérésre.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

takarék

takarék csoport

támogatás

fejlesztés

segítség