Leépítés indult a győri Audi-gyárban: elismerték, zajlik a felülvizsgálat

HelloVidék   
  Megosztom
Leépítés indult a győri Audi-gyárban: elismerték, zajlik a felülvizsgálat

A győri Audi-gyárban 1200 fős létszámcsökkentés van folyamatban. A vállalat határozott idejű szerződéseket nem hosszabbítja meg - írja a G7.

A lap információi szerint a győri Audi Hungária gyárban nagymértékű létszámleépítés zajlik. A portálnak a vállalat munkatársai számoltak be, a hírek szerint a gyár vezetése egy hónapja jelentette be, hogy mintegy 1200 dolgozóval csökkentik a létszámot, ami közel 10 százalékos leépítést jelent.

A leépítés elsősorban úgy zajlik, hogy a határozott idejű szerződéseket nem hosszabbítják meg és nem kapnak a munkavállalók új szerződést, ezen túlmenően a nyugdíj előtt álló munkavállalókat megpróbálják nyugdíjaztatni.

A határozott szerződések meg nem hosszabbítása egy április óta zajló folyamat Szimacsek Tibor, az Audi Hungária Független Szakszervezet kommunikációs munkatársa szerint. A bizonytalanságot az elektromos motorok betörése és a digitalizáció fejlődése okozhatja, a jövőben pedig kevesebb munkaerőre lehet szüksége az Audinak az automatizálás miatt.

Az Audi reagált a szóban forgó információkra, és cáfolták, hogy 1200 dolgozótól megválnának. Bár ahogyan a lap fogalmazott, nem elbocsátásról volt szó, ugyanis nem szerződések felbontásával járnak a munkaviszonyok megszüntetése, hanem a lejáró szerződések meg nem hosszabbításával. Az állásfoglalásukban úgy fogalmaztak, hogy "átalakulási folyamat javában zajlik a járműiparban, a konszernben, és az Audi Hungáriánál is, amely nagy kihívások elé állítja a vállalatot". A határozott idejű szerződések meghosszabbításáról azt írta az Audi, hogy az “a jövőben is a piaci igényektől és az abból kialakított mindenkori termelési programtól függ”.

A lapnak elküldött állásfoglalásban azt írta az Audi, hogy “az átalakulási folyamat javában zajlik a járműiparban, a konszernben, és az Audi Hungáriánál is, amely nagy kihívások elé állítja a vállalatot”. Az állásfoglalásban nem részletezték, hogy milyen átalakulási folyamatról van szó, mindenesetre úgy fogalmaztak, hogy “valamennyi vállalati folyamatunkat felülvizsgáljuk, amely természetesen szinergiákat is teremt minden üzleti területen, így az átalakulási folyamat hatással van a foglalkoztatásra is”.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

audi

gyár

létszámleépítés

leépítés

létszámcsökkentés