Jó hírt kaptak az észak-magyarországiak: rengeteg melóst keres a japán multi

MTI   
  Megosztom
Jó hírt kaptak az észak-magyarországiak: rengeteg melóst keres a japán multi

Északkelet-Magyarországra érkezik egy autóalkatrészeket gyártó fontos japán vállalat - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozatában Tokióból, ahol szerdán írta alá az erről szóló megállapodást.

A 13 milliárd forintos autóipari beruházással a cég mintegy 300 új munkahelyet hoz létre Magyarország északkeleti részén - mondta a miniszter, hozzátéve: a beruházás részleteiről az elkövetkező hetekben közölnek részleteket.

Japán a legnagyobb ázsiai beruházó Magyarországon, egyúttal pedig az ország harmadik legjelentősebb kereskedelmi partnere Ázsiában. Az ország világszinten a legnagyobb felvevő piaca a magyar élelmiszeripari termékeknek, elsősorban a sertés- és baromfihúsnak. Az elmúlt időszakban azonban részben a madárinfluenza, illetve a sertéspestisjárvány miatt komoly importkorlátozásokat vezettek be Japánban. Ezek a globális problémák a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart is rendkívül hátrányosan érintették - tette hozzá.

Szijjártó Péter az Etoh Taku japán mezőgazdasági, erdészeti és halászati miniszterrel folytatott találkozóról elmondta: részben a regionalizáció elvét alkalmazva, részben pedig elismerve azt, hogy Magyarországon az afrikai sertéspestis eddig csupán vaddisznók esetében jelentkezett, hamarosan megoldást találhatnak arra, hogy a magyar sertéshús visszatérhessen a japán piacra. A magyar külgazdasági és külügyminiszter találkozott Hagiuda Koicsi oktatási, kulturális, sport, tudományos és technológiai miniszterrel is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

beruházás

fejlesztés

multi

japán

északkelet-magyarország

munkahelyteremtés

munkahely

gyár

üzem

autóipar

alkatrész