Bajban vannak a magyar gazdák: gyenge lett az idei cukorrépa termés

MTI   
  Megosztom
Bajban vannak a magyar gazdák: gyenge lett az idei cukorrépa termés

Az eddig feldolgozott termésből származó adatok szerint az átlagosnál gyengébb a cukorrépa termésátlaga az idén - tudta meg a Világgazdaság Kelemen Istvántól, a Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének (CTOSZ) főtitkárától. A múlt heti esők azonban javíthattak a hozamon.

A múlt hét közepéig a betakarítandó terület háromnegyedén már felszedték a répát, és a termőterület 51 százalékáról származó termést fel is dolgozták - mondta a főtitkár a hétfői számban megjelent cikk szerint. A hét második felében azonban az eső miatt leállt a betakarítás.

A terméseredmény egyelőre nem mondható túl jónak, hektáronként 50 tonna körül van, és gyengének számít a 15,6 százalékos cukortartalom is. A friss csapadéknak köszönhetően azonban a termés akár 20 százalékkal is több lehet - fejtette ki Kelemen István, úgy vélve, hogy az eddigi számításokból még nem kell messzemenő következtetéseket levonni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

cukorrépa

termés

betakarítás

mezőgazdaság

agrár

termésmennyiség